Gençdes Projesi Kapsamında 5'İ Yabancı Uyruklu 50 Üniversite Öğrencisi Bilecik'te

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Genç Memur Sen ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde hazırlanan GençDes projesi kapsamında gerçekleştirilen ’’Söğüt’ten Cihana Dirilişin Rüyası’’ programı dolayısıyla Bilecik’e gelen heyet, kenttin tarihi yerleri gezdi.

Gençdes Projesi Kapsamında 5'İ Yabancı Uyruklu 50 Üniversite Öğrencisi Bilecik'te
Ankara’dan GençDes projesi kapsamında gerçekleştirilen ’’Söğüt’ten Cihana Dirilişin Rüyası’’ programı dolayısıyla Bilecik’e gelen 5’i yabancı uyruklu 50 üniversite öğrenci, ilk olarak Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar Söğüt’ü gezi. Osmanlı Devletinin kurucu Osman Gazi’nin babası Kayı Boyu’nun lideri Ertuğrul Gazi türbesinin ziyaret eden heyet, ardından Söğütteki tarihi yerleri gezdiler. Buradan Bilecik’e üniversite öğrencileri Osmanlı Devletinin kurucu Osman Gazi’nin kayınpederi ve devletin manevi kurucu Şeyh Edebali Türbesi ziyaret ettiler. Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir’in rehberlik ettiği heyet sırasıyla Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Tarihi Belediye Binası, Tarihi Saat Kulesi ve Yaşayan Şehir Müzesini gezdi. Programları kapsamında, Yaşayan Şehir Müzesini de ziyaret eden heyete, Bilecik Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.

’’Gençlerimizin tarihi bilincine katkı sağlayan projelerin paydaşı olmaktan onur duyuyoruz’’

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı; Bilecik Belediyesi olarak son derece önemli ve büyük bir projede paydaş olarak yer aldıkları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek; ’’Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri, Şeyh Edebali Diyarı, Ertuğrulgazi Sancağı Bilecik’te sizleri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Dünyaya 6 asrı aşkın süre boyunca hak adalet ve medeniyet dağıtan Şanlı Osmanlı Devletinin kurulduğu yerdir Bilecik. Bu anlamda sizleri burada ağırlamaktan dolayı ayrıca mutlu olduk. Bilecik Belediyesi olarak, her zaman bu tür çalışmalarda yer almaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansta Atatürk Dil ve Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Şaban Abak tarafından öğrencilere, Beylik’ten Devlete konulu konferans verdi.
Kaynak: İHA