'Dezavantajlı Gruplara Yaklaşım Ve Proje' Eğitimi

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Dezavantajlı gruplara yaklaşım ve proje" eğitimi düzenlendi.

Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitimde, hazırlanacak sosyal inceleme raporları üzerine, aile içi iletişime, yapılan denetimlerin önemine, sosyal hizmet modelleri ve dezavantajlı mahallelerde yaşayan vatandaşlara en iyi şekilde aktarımı üzerine duruldu.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, eğitimde yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan çalışmaların insan odaklı olduğunu söyledi.

İnsan odaklı tüm işlerin hata kabul etmediğini anlatan Özbaş, şunları kaydetti:

"Yaptığımız işlerin temelinde insan faktörü olduğu için yaptığınız mesleki çalışmalar ve denetimler önem arz etmektedir. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görevli meslek elemanlarımız yani sizler tarafından hazırlanan sosyal inceleme raporları bir insanın, bir ailenin yaşamını temelden etkileyecek düzeydedir. Bu açıdan sosyal inceleme raporlarını her zamanki gibi titizlikle hazırlamanızı arzuluyor ve rica ediyorum. Bünyemizde çalışan siz değerli personellerimize, işlerinizi özverili bir şekilde yaptığınız için de ayriyeten teşekkür ediyorum. Bugün burada dezavantajlı gruplara karşı yaklaşımlar ve dezavantajlı gruplara yönelik projeler üzerine hizmet içi eğitim aldınız. Bu eğitim neticesinde yapmamız geren yeni projeler üretmek, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal hizmet modelleri ve sosyal hizmet yaklaşımları kapsamında çalışmalarda bulunmak. Değerli arkadaşlar, meslek hayatınızda bugünkü eğitimi en iyi şekilde uygulayacağınızdan şüphem yok. Bu tür önemli bir hizmet içi eğitime katılım sağladığınız için teşekkür ediyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum."

Eğitime, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcıları Erdinç Topçu, Sebahattin Bilgiç, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Edirne Huzurevleri Müdürü Tamer Tahmazoğlu, Sosyal Arabulucu Bahattin Ulusoy ve Edirne Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Kaynak: AA