Çorum'da 'Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet' Etkinliği

Bisiklet kullanmanın sağlığa faydalarına dikkati çekmek amacıyla 150 kişi, kentin ana caddelerinde pedal çevirdi.

Çorum'da Doğa ve Ekstrem Sporları Kulübü üyeleri, bisiklet kullanmanın sağlığa faydalarına dikkati çekmek amacıyla kentin ana caddelerinde bisiklet kullandı.

Kent Park'ta bir araya gelen yaklaşık 150 bisikletli, polis eskortu eşliğinde Gazi ve İnönü caddelerinde 4 kilometre bisiklet kullandıktan sonra Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na ulaştı.

Her yaştan vatandaşların aileleriyle katıldıkları bisiklet turu, renkli görüntülere sahne oldu. Zaman zaman "Arabadan in, bisiklete bin", "Bisiklet yolları istiyoruz" şeklinde slogan atan bisikletliler, kentteki bisiklet yollarının yaygınlaştırılmasını talep etti.

Vatandaşların ilgisini çeken bisiklet turu, Atatürk Anıtı'nda hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Kulüp başkanı Gülhan Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, başta kadınlar olmak üzere kentte yaşayan vatandaşlar arasında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla trafik sorununun çözüleceğini, çevre kirliliğinin azalacağını düşündüklerini dile getiren Keleş, "Yerel yönetimlerden istediğimiz, şehrimize yeni bisiklet yollarının yapılmasıdır. Gerekli altyapının yapılmasıyla insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmek çok daha kolay olacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA