Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Oyun Parkları Ve Spor Alanları Oluşturmaya Başladı

İçel Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde farklı noktalarda çocuk oyun parkları ve spor alanları oluşturmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Oyun Parkları Ve Spor Alanları Oluşturmaya Başladı
Gençlerin ve çocukların sağlıklı gelişimini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında İçel Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından İçel’in tüm mahallelerine çocuk oyun parkları ve spor aletleri yapılıyor. Uygun görülen yerlere kurulan oyun parklarında salıncak, tahterevalli, kaydırak bulunurken, spor alanlarında ise çeşitli spor aletleri yer alıyor. İçel’in 13 ilçesinde toplam 100 farklı yere kurulacak olan çocuk oyun parkları ve spor alanları vatandaşlar tarafından da olumlu karşılanıyor. Oyun parkı kurulan Kızılbağ İlk ve Ortaokulu’nun Müdürü İsmail Mertürk, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek, “Beldemizde böyle bir oyun parkı yoktu. Okulumuz ve çocuklarımız açısından yapılması çok iyi oldu. Tabi burası İçel’den 40-50 kilometre uzakta bir yerleşim alanı. Görmüş olduğunuz gibi okulumuzun içinde çocuklarımız vakit buldukça, teneffüslerde, hafta sonlarında buraya gelerek, eğlenme ve spor yapma vakti bulacaklar” dedi.

Oyun parkı ve spor alanlarının Kızılbağ sakinlerinin de kullanımına açık olduğunu ifade eden Merttürk, mahalle sakinlerinin istediği zaman İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alanlardan yararlanabileceğini belirtti.

Kızılbağ Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Gül ise İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan oyun parkının kendileri içim hayal olduğuna dikkat çekerek, parkın yapılması ile birlikte eğlenme ve spor yapma imkanı bulduklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA