Bakan Kaya Sema Çocuk Evi'ni Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: 'Ev tipi modelde çocuklarımız daha özel bakım alıyorlar. Komşuluk ilişkilerinin olduğu, paylaşmanın yaşandığı bir ortamda büyüyorlar'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk hizmet modelinde gerçekleştirdikleri dönüşümü hatırlatarak, "Ev tipi modelde çocuklarımız daha özel bakım alıyorlar. Komşuluk ilişkilerinin olduğu, paylaşmanın yaşandığı bir ortamda büyüyorlar." dedi.

Bakan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Küçükçekmece Halkalı'daki Sema Çocuk Evi'ndeki aşure etkinliğine katıldı. Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Kaya, onlarla birlikte aşure yedi.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Bakan Kaya, bir süre onlarla sohbet etti.

Çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, şunları ifade etti:

"Bugün Halkalı'da çocuk evindeyiz. Türkiye'nin her yerinde 81 ilimizde bugün çocuk evlerimizde aşureler pişti. Sadece çocuk evleri değil, huzur evleri ve engelli yaşlı bakım evlerimizde de aşurelerimizi pişirdik. Çocuk evlerinde çocuklarımız aşure gününü yaşasın istedik. Şimdi çocuklarımız komşularıyla paylaşacaklar aşureyi. Çocuk hizmet modelinde bir dönüşümü gerçekleştirdik. Geçmişte yurtlar vardı. Haziran ayı itibarıyla Türkiye'de çocuk yurtlarının hepsini ev tipi modele dönüştürdük. Ev tipi modelde çocuklarımız daha özel bakım alıyorlar. Komşuluk ilişkilerinin olduğu, paylaşmanın yaşandığı bir ortamda büyüyorlar. Aşure de gerçekten paylaşmanın en güzel yaşandığı günlerden biri bizim kültürümüzde. Çocuklarımızın, milli ve manevi duygularla yetişmesini istiyoruz. Bugünleri de yaşamalarını, bilmelerini istiyoruz. Şarkı bile öğrenmişler. Şimdi aşureleri yiyeceğiz."

İstanbul'da 130 çocuk evi bulunduğunu belirten Bakan Kaya, "Her çocuk evinde maksimum 7 çocuğumuz var, 3 bakım elemanımız var. Çocuklar burada ev ortamında büyüyorlar." dedi.

Bakan Kaya, aşure günü vesilesiyle tüm dünya üzerindeki mazlumların ve Müslümanların huzur ve barışa kavuşmasını temenni etti.

Arakan'da bir insanlık dramı yaşandığını anımsatan Kaya, "Orada zulümden kaçan insanlar Bangladeş'e sığınmış durumda. Zulümden kaçıyorlar ama zor şartlarda zulümden kaçıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti olarak bir yardım kampanyası başlattık. Umuyorum ki oradaki insanlar da bir an önce o zulümden kurtulur. Türkiye Cumhuriyeti olarak oradaki insanlara da yardım elini uzattık." şeklinde konuştu.

Bakan Kaya, daha sonra çocuklarla birlikte 15 Temmuz gazisi Cihan Yıldırım'ın evini ziyaret etti. Çocuklar, evlerinde pişirdikleri aşureyi Yıldırım ailesine ikram etti.
Kaynak: AA