Aydın'da 'Dünya Yaşlılar Haftası' Kutlandı

Aydın’da yaşlılar haftası düzenlenen programla kutlandı. Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunan yaşlılar daha sonra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti.

Aydın'da 'Dünya Yaşlılar Haftası' Kutlandı
Dünya Yaşlılar Haftası münasebetiyle Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Aydın Huzurevi sakinlerinden Ahmet Adem, hayatın her insan için farklı ve çeşitli anlamlar taşıdığı dönüm noktaları olduğunu belirterek, “İçinde bulunduğumuz dünya hayatını göz önüne getirdiğimizde evrende bulunan her insanın çocukluk, gençlik, yaşlılık evrelerini yaşadığını görürüz. Gençlik çağında zamanını en iyi şekilde değerlendiren gençler yaşlılık çağında huzurlu bir hayat sürmeyi hak eden kimselerdir. Gençlerimizin yaşlılara karşı her zaman ve her yerde mümkün mertebe saygı göstermesi vasıtalarda ayakta yolculuk yapan yaşlılara yer vermesi gibi yardımsever davranışlar gerek dinimizde gerekse gelenek ve göreneklerimizde yer alan hususlardır. Her doğan insan yaşlanacak, her genç bir gün mutlaka ihtiyarlığı tadacaktır” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik ise yaşlıların her dönemde bir çok zorluğa rağmen bir çok fedakarlıklarda bulunduğunu ifade ederek “Biz bugün burada isek, bir eğitim seviyesine ulamışsak bunlar tamamen bizden önceki nesillerin yani büyüklerimizin eseridir. Sizler çalıştınız emek sarf ettiniz, bu ülkeyi bir noktaya getirdiniz. Kendi yaşamlarınızı sürerken benim çektiklerimi çocuklarım çekmesin diye fedakârlıklar yaptınız. Bizim için gerçekten çok önemli birer mirassınız” dedi.

Aydın huzurun, mutluluğun ve uzun ömrün memleketidir”

Aydın’ın huzurun, mutluluğun ve uzun ömrün memleketi olduğunu belirten Bozçelik, "Türkiye’de yaşlılık ortalaması yüzde 12 olmasına rağmen Aydın’da yüzde 17 yaşlı nüfus bulunuyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bu bilinçle, huzurun, uzun yaşamın memleketi olan Aydın’da huzurevleri ve bakım merkezleri açarak evde bakım hizmetleri sunarak yaşlılarımıza hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. 5 tane huzurevimizin yanına yeni huzurevleri açmak için çaba sarf ediyoruz. Fakat asıl olan gençlerimizin büyüklerimizin gerekli hürmeti göstermeleridir. Sadece bugün değil, sadece bayramlarda değil sair zamanlarda da çocuklarımızı gönüllülerimizi halkımızı huzurevlerinde değerli büyüklerimizden istifade etmelerini arzu ediyoruz” dedi.

Vali Köşger “Milletimizin sizin duanızı alması lazım”

Aydın Merkez, Söke, Nazilli, Horsunlu ve Akbük huzurevlerinde kalan yaşlılar, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ziyarette yaşlıların hal ve hatırlarını, bir sıkıntıları olup olmadığını sorarak, yaşlıların duasını almanın daha makbul olduğunu ifade etti.

Vali Köşger, bir milletin gençlerine önem verdiği kadar yaşlılarına da değer vermesi gerektiğini ifade ederek, “Sizin bir hayat tecrübeniz var. Bu tecrübelerin genç kuşaklara aktarılması önemlidir. İnsan yaşlandıkça duasını almak daha makbuldur. Bizler, sizlerin duanızı almamız gerek. Milletimizin sizin duanızı alması lazım. Size kıymet vermeliyiz ki geleceğe daha güvenli bakalım. Devletimiz son dönemlerde özellikle bu huzurevlerinin şartlarını daha iyileştirdi. Daha bakımlı hale getirdi sizlerin daha huzurlu ev ortamında yaşamanız için gereken bütün tedbirleri alıyoruz" dedi.

Ziyaret esnasında yaşlılar Vali Köşger’e çiçek ve kendilerinin yaptıkları hediyeler verdi. Vali Köşger’de yaşlılarla tek tek tokalaşarak, kendilerine hediye takdim etti.
Kaynak: İHA