Antalya'da Zeytin Hasadı Başlıyor

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, ilçede üretilen zeytinlerin hasat edilip yağ yapmaya hazır hale geldiğini söyledi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sonbaharla birlikte bölgede üretimi yapılan zeytinlerin hasat zamanının geldiğini, en kısa sürede üreticiler tarafından hasadına başlanacak zeytinlerden yağ sıkmaya başlayacaklarını söyledi.

Kumluca'da yaklaşık 10 bin çiftçinin zeytin üretimi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Kayhan, "Özellikle taban arazide yaz mevsiminde su verilen zeytinlerin yağ yapma zamanı geldi. Odamıza kayıtlı 17 bin üyemiz var. Üyelerimizden 10 bini zeytin üretimi yapıyor. Bunun içinde çok geniş üretim alanlarına sahip olanlar da var, aile üreticiliği yapan da var." dedi.

2008 yılından beri oda yönetimi olarak bölgedeki zeytin üretimini teşvik etmek amacıyla üyelere zeytin fidanı dağıttıklarını anımsatan Kayhan, bu rakamın yaklaşık 400 bin adet civarında olduğunu, geçmiş yıllardan var olan zeytin fidanlarıyla bölgedeki zeytin üretim potansiyelinin yaklaşık 500 bin civarında olduğunu vurguladı.

Kayhan, zeytin üreticilerin hasat ettikleri zeytinleri, Ziraat Odası Başkanlığı'na ait Zeytin Yağı Sıkma ünitesinde zeytin yağı yapıldığını, Kumluca ve yöresinde sera ve narenciye üretiminin yanında zeytin üretiminin de önemli bir ekonomik gelir kaynağı olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA