AK Partili Yel Açıklaması 'Dünyanın En Büyük Ülkelerinden Olmak İçin Hızlı Bir Gayretimiz Var'

AK Parti Tekirdağ milletvekilleri kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Milletvekilli Mustafa Yel "3’üncü çeyrekte yüzde 7 büyüme sağladık. Dolaysıyla yılın sonuna kadar inşallah, 4’üncü çeyrekteki büyümeyle birlikte bu yıl, Çin ve Hindistan’ı da geçerek, yüzde 5 buçuğun üzerine geçerek, dünyanın en büyük ülkelerinden olmak için hızlı bir gayretimiz var" dedi.

AK Partili Yel Açıklaması 'Dünyanın En Büyük Ülkelerinden Olmak İçin Hızlı Bir Gayretimiz Var'
Özel bir restoranda yapılan kahvaltılı basın toplantısına AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel ve AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda Milletvekilli Mustafa Yel basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, Türkiye’nin dünyanın en büyük ülkesi olması için hükümet olarak çok çaba sarf ettiklerini söyledi.



"Dünyanın en büyük ülkelerinden olmak için hızlı bir gayretimiz var"

Milletvekili Mustafa Yel, Türkiye’nin büyüme rakamlarına değinerek, "Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle, her dönem zorluklarla mücadele etmek zorunda olan bir yerdir. Biz Finlandiya değiliz, biz İsviçre değiliz. Yanı başımızda her zaman sıkıntılı olan ülkelerin yanı başında yaşamış bir ülkeyiz. İşte bu zorlukların gerdirdiği adeta kaderimiz olan zorluklarla mücadele etmek zorundayız. İşte bu zorluklarla mücadele etmek için, güçlü bir duruşumuz olması gerekir. Bu yıl ilk iki yıl çeyrekte 5’in üzerinde büyüdük. Yüzde 5 buçuk oranında bir büyüme gerçekleştirdik. 3’üncü çeyrekte yüzde 7 büyüme sağladık. Dolaysıyla yılın sonuna kadar inşallah, 4’üncü çeyrekteki büyümeyle birlikte bu yıl, Çin ve Hindistan’ı da geçerek, yüzde 5 buçuğun üzerine geçerek, dünyanın en büyük ülkelerinden olmak için hızlı bir gayretimiz var. Girişimlerimiz ve çalışmalarımız bunu daha iyi yere gelmesi içinde orta ve uzun vadeli programlarımız hazır" dedi.



"Çok güçlü bir ülke olduğumuzu göğsümüz gere gere söyleyebiliyoruz"

Türkiye’nin son iki yılda yaşamış olduğu sıkıntılara rağmen güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Yel, "Türkiye’nin son iki yılda, yaşamış olduğu çeşitli sıkıntılar, başta 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaratmış olduğu travma, geçirdiğimiz iki tane seçim, referandum süreçlerine rağmen çok güçlü bir ülke olduğumuzu göğsümüz gere gere söyleyebiliyoruz. Böyle olmasaydı hem işsizlik rakamlarında düşme hem büyüme rakamlardaki gelişme hem sanayi ve ihracatta ki gelişme olmazdı" ifadelerini kullandı.

"İkili eğitimden, tekli eğitime geçmiş olacağız"

Türkiye’nin eğitim programı kapsamında tekli eğitim sistemine geçişlerin olacağını söyleyen Yel, "Bizim hükümetimizin bir programı vardı, 2019 yılına kadar tekli eğitime geçeceğiz diyordu. Tekli eğitime geçmek için geçtiğimiz yıl 939 tane dersliğe ihtiyacımız varken, yapılan yatırımlarla bu sayı 624’te düştü. Bu sayıyı 2019 yılın sonuna kadar tamamlayıp, Tekirdağ’da halen 542 okul içerisinde 41 tanesinin devam ettirmiş olduğu, ikili eğitimden tekli eğitime geçmiş olacağız. Bunu da buradan bütün Tekirdağlılara bir müjde olarak vermek istiyorum" açıklamasını yaptı.

"480 yataklı hastanemizin daha da büyütülmesi için, bakanlığımız bir inceleme yapmaktadır"

Yel, "Şehir hastanesiyle ilgili beklentinin farkındayız. Şehir hastanesi ile ilgili gecikmenin farkındayız. Bu projede meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için zaman geçti ve 480 yataklı hastanemizin daha da büyütülmesi için bakanlığımız bir inceleme yapmaktadır. Bunu daha da büyütmek için, çalışmalarımızı en kısa sürede başlatacağız. Şarköy’de hastanemizde çalışmalar başladı orayı da hallediyoruz. Diğer tüm ilçelerimizde Saray’da, Malkara’da, Çerkezköy’de, Çorlu’da, Marmaraereğlisi’nde, Muratlı’da çalışmaları devam ediyor. Kapaklı’da yer sorununu çözdükten sonra 100 yataklı bir hastane yapacağız" şeklinde konuştu.



"Yüzde 8 sulanabilir olan Tekirdağ, yüzde 20 sulanabilir hale getirilmiş olunacak"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tekirdağ için yaptığı çalışmaları da aktaran Yel, "Özelikle tarımsal sulamalarla ilgili, gölet su ve tamlama ilgili çok önemli çalışmalarımız var. Bakanlığımızın başlattığı ’Bin Günde Bin Gölet’ projesiyle ilgili Tekirdağ’da 34 göletimizin çalışmalarıyla planlama aşamasında ya da ihale aşamasında devam etmektedir. Bunu da 2019 yılının sonuna kadar tamamlayacağız. Yüzde 8 sulanabilir olan Tekirdağ yüzde 20 sulanabilir hale getirilmiş olunacak" dedi.

Kaynak: İHA