AK Parti'den Arakan'a Yardım Kampanyasına Destek Çağrısı

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Çam:'AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak 81 il teşkilatımızla 4,5 milyon üyemizle uluslararası toplumu Arakan'da yaşanan katliama 'dur' demeye davet ediyoruz' 'AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı olarak tüm halkımızı, Arakan'a yardım etmeye davet ediyoruz. Arakanlı kardeşlerimiz için 'KARDEŞLİK' yazıp 1866'ya gönderdiğiniz her mesajla 10 lira bağışta bulunacaksınız' 'Bugün Arakan'da yaşanan sessiz soykırımın sonuçları gelecekte dünyanın tamamını etkileyecektir. Soykırıma sessiz kalmak katliama ortak olmaktır'

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, "AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak, 81 il teşkilatımızla 4,5 milyon üyemizle uluslararası toplumu Arakan'da yaşanan katliama 'dur' demeye davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çam, yaptığı yazılı açıklamada, Myanmar'ın Arakan eyaletinde küresel güç mücadelesi yaşandığını, stratejik açıdan önemli olan ve 2004'te doğalgaz rezervleri tespit edilen bölgede halkın, topraklarından çıkarılmaya zorlandığını belirtti.

Sistematik işkence sonucu 2012'den bu yana yaklaşık 100 bin Arakanlı'nın öldürüldüğünü, 1,5 milyon Arakanlı'nın eğitim, sağlık, mülkiyet edinme ve seyahat etme gibi vatandaşlık haklarının elinden alınarak vatansızlaştırıldığını vurgulayan Çam, 1,5 milyon Arakanlı'nın ise Bangladeş, Hindistan, Tayland ve Malezya'ya sığınmak zorundabırakıldığına dikkati çekti.

Arakan'da yaşanan zulmün yeni olmadığını, son birkaç yüzyıldır Budist çetelerin ve ordunun, bölgede yaptıktan etnik katliamı adeta meşrulaştırdığını aktaran Çam, Arakan'da, Rohingya Müslümanlarına karşı başlatılan zulüm, işkence ve "yavaşlatılmış soykırımın" son günlerde artarak devam ettiğinin altını çizdi.

Ağustos ayından bu yana binlerce Müslümanın öldürüldüğüne, 400 bin kişinin kamplara sığındığına, Budist çetelerin, sivillerin sığındığı kampları ateşe verdiğine, kamplarda yaşayanların bir kısmının yanarak can verdiğine işaret eden Çam, dünyanın yavaşlatılmış soykırım karşısında sessizliğini bozmadığını vurguladı.

- "Arakan bizler için yalnızca Arakan değil"

Arakan'da halkın umudunun tamamen tükenmesinin istendiğinin altını çizen Çam, "Budistler tarafından gerçekleştirilen soykırım 'Budist terörü' olarak isimlendirilmiyor fakat ülkede DEAŞ ve Boko Haram gibi İslam medeniyetine büyük zararlar verecek terörist bir yapılanmanın zemini hazırlanmak isteniyor. Arakan bizler için yalnızca Arakan değildir." ifadelerini kullandı.

Çam, İkinci Abdülhamit'in, Hicaz Demiryolu Projesi'ni başlattığında Arakanlı Müslümanların, aralarında para toplayarak Osmanlı Devleti'ne gönderdiğini, Balkan Savaşları sırasında Hindistan Müslümanlarının çıkardığı bir gazeteye ilan veren Arakanlıların, Balkan faciasını yaşayan Osmanlı ordusuna yardım çağrısı yaptığını hatırlattı.

- "Zulme sessiz kalmamız düşünülemez"

Bir asır önce yardımlarını esirgemeyen Arakan halkının bugün yaşadıklarının görmezden gelinmemesi gerektiğini belirten Çam, açıklamasına şöyle devam etti:

"Arakan'da yaşanan zulme sessizkalmamız, onları yalnız bırakmamız düşünülemez. Zulüm biz sesimizi çıkartmadıkça bitmeyecektir, dinmeyecektir. İnsan olmak, insanlığı çıkmaza sokan krizlere, işkencelere, katliamlara,soykırımlara karşı durmakla mümkündür. Dün Bosna'da, Hocalı'da olduğu gibi bugün de Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da yaşananlar karşısındatavrımız nettir.AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak 81 il teşkilatımızla 4,5 milyon birlikte uluslararası toplumu Arakan'da yaşanan katliama 'dur'demeye davet ediyoruz."

Küresel barışın, refahın ve güvenliğin sağlanması, dünya halklarının tamamının vatanlarında emin şekilde huzurla veinsanca yaşamalarıyla mümkün olacağının altını çizen Çam, büyük güçlerin, mazlum coğrafyalarda güvenliğin sağlanmasına destek olmadıkça kendi topraklarında güven vehuzuru inşa edeyeceğini vurguladı.

- Arakanlı Müslümanlara yardım çağrısı

"Bugün Arakan'da yaşanan sessiz soykırımın sonuçları gelecekte dünyanın tamamını etkileyecektir. Soykırıma sessiz kalmak katliama ortakolmaktır." ifadesini kullanan Çam, Arakanlı Müslümanlara yardım çağrısında bulundu.

AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı olarak vatandaşları, Arakan'a yardım etmeye davet eden Çam, Arakanlılar için "KARDEŞLİK" yazıp 1866'ya gönderilen her mesajla 10 lira bağışta bulunulacağını bildirdi. Lütfiye Selva Çam, toplanan bağışların, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti.

Kaynak: AA