Ağrı Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ağrı’da dün PKK’lı teröristler ile silahlı çatışmada şehit düşen Afyonkarahisarlı Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bağlan (27) binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ağrı Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Ağrı’da dün icra edilen operasyonda şehit düşen Bağlan bugün memleketi olan Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka köyünde gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, CHP Milletvekili Burcu Köksal, MHP Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, askeri ve sivil erken ile birlikte çevre belde ve köylerden binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Bağlan’ın naşı askeri uçak ile getirildiği Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı’na ait askeri havaalanına getirildikten sonra 112 Acil servis ambulansına konularak karayolu ile cenaze töreninin gerçekleştirileceği Kırka Beldesi’ne getirildi.



“TABUTA SARILAN ABLA GÜÇLÜKLE SAKİNLEŞTİRİLDİ”

Şehit Bağlan’ın tabutu önce helallik alınmak üzere baba evine getirildi.

Burada katafalka konulan şehidin naşını aile üyeleri ve yakınları pencerelerden gözyaşları içerisinde izledi. Tabuta sarılan abla Arzu Bağlan şehit kardeşi için uzun süre gözyaşı döktü, ablayı yine yakınları sakinleştirdi. Helallik alınmasının ardından şehidin naşı belde meydanında hazırlanan tören alanına götürüldü. Cenaze töreninde Bakan Eroğlu, şehit babası İsmail Bağlan’ı yalnız bırakmadı. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Bağlan’ın koluna giren Bakan Eroğlu, bir süre acılı babayı teselli etti.

“CAMİ VE MİNARELERE DAHİ TÜRK BAYRAKLARI ASILDI”

Akşam namazına müteakip şehidin cenaze namazı kılındı. Namazı İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehit Bağlan askerlerin ve cemaatin omuzlarında belde mezarlığından defnedildi.

Kırka beldesinde cami ve minarelere dahi Türk bayrakları asılması dikkatlerden kaçmazken, cenaze töreni öncesi gençler tarafından da dev Türk bayrağı açılıp, sloganlarla terör örgütü PKK lanetlendi.

Şehit Bağlan’ın yaklaşık 7 yıllık asker olduğu kaydedilirken, Arzu Bağlan ile evli olduğu ve Fatma isminde 2 yaşında bir kız çocuğunun olduğu öğrenildi.

(Ali Bayar - Ahmet Bilal Hamzaçebi - Gökten Ceylan / İHA)
Kaynak: İHA