Ağrı'da Şehit Güvenlik Korucuları Son Yolculuklarına Uğurlandı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik korucuları Cemal Budak ve Yunus Budak son yolculuklarına uğurlandı.

Ağrı'da Şehit Güvenlik Korucuları Son Yolculuklarına Uğurlandı
Doğubayazıt ilçesi Güngören Köyü kırsalında operasyona giden askerlerle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan köy korucuları Cemal Budak (32) ve Yunus Budak’ın (38) cenazeleri Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanında düzenlene törenin ardından merkeze bağlı Çatalipaşa köyüne götürüldü. Köyde düzenlenen cenaze töreninde şehitlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken şehitlerin yakınlarını vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Şehit güvenlik korucusu Yunus Budak’ın kardeşi, “Buradan komutanlara ve Vali Bey’e söylüyorum, intikamımızı almasalar hakkım helal değil size. İntikamlarını alsınlar” dedi.

Şehit Yunus Budak’ın hasta ve yüzde 50 engelli olan ağabeyi Behsat Budak, “Bu vatan hepimizin, illaki birleri gidecek. Dedelerimizde öldü. Benim dedem 7 yıl askerlik yaptı. Biz kendi yağımızda kavrulan insanlarız. Yeminle söyleyeyim morgun önünde kulağıma ‘korucu yapmadan önce düşünseydiniz’ sesleri geliyordu. Vallahi para için değil, vatan sevgisi nedeniyle korucu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Amcaoğulları olan şehit güvenlik korucuları Cemal Budak ve Yunus Budak’ın naaşları, İl Müftüsü İbrahim Gemici’nin tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, helallik alındıktan sonra şehitler köy mezarında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit korucu Yunus Budak’ın 6 aydır güvenlik korucusu olduğu, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, Cemal Budak’ın ise 2 dönem köyde muhtarlık yaptığı ve halende muhtar olduğu, evli ve 5 çocuk babası olduğu bildirildi.

Cenaze törenine, Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, 12. Mekanize Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli, İl Emniyet Müdürü Kenan Coşkun, İl Jandarma Komutanı Gökhan Şahin, askeri yetkililer, şehit yakınları ve yüzlerce çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA