2. Ayvalık Tadları Festivali Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, “Mübadele İki Yaka Bir Hikâye” adını taşıyan Ayvalık Tatları Festivali’nin ikincisi başladı.

2. Ayvalık Tadları Festivali Başladı
Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Giritliler Derneği ve Ayvalık Tatları Gurubu işbirliği ile hazırlanan organizasyon; sabah saatlerinde ilçe merkezindeki Eski Köylü Pazarı’nda Ayvalıklı kadınların kendi elleriyle hazırlayarak satışa sundukları Ayvalık Mutfağı’nı oluşturan mübadil tadlarının en güzel örnekleriyle sergilendi.

Geçen sen ilki yapılan ve geleneksel hale getirilmeye çalışılılan festivalin bu yılki etabında; Girit, Midilli ve Yunanistan mübadillerinin yanı sıra Altınova ve Küçükköy’ü oluşturan Boşnak ve Muhacir kültürlerinin de katılımıyla etkinliğin zenginleştirildiği gözlendi.

Festivalde Ayvalık’ın damak tadlarının yanı sıra el emeği standları, resim ve fotoğraf sergileri, söyleşiler, kitap tanıtımları, film gösterimleri, şiir dinletileri, dans gösterimleri, konserler, gibi çarpıcı organizasyonlar hazırlandı.

Festivalin ilk gününde; organizayon süresince açık kalacak olan Ayvalık Lezzetler ve Mübadele Tadlarının yanı sıra Bit Pazarı’nın da açılışı gerçekleştirildi.

Jonathan Simith Resim Sergisi’nde ise Ayvalık ile ilgili resim sergisi açıldı. Serginin festival süresince Midi Cafe & Bistro ‘da sanatseverlerin beğenisine sunulacağı öğrenildi.

Saat 17.00’de Ayvalık Sanat Derneği bünyesindeki Sanat Fabrikası’nda Mübadele Kitapları tanıtımı ve Ayvaık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in açılış konuşmasıyla süren etkinlikte Mübadele Fotoğraf Sergisi de beğeniye sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ege’nin iki yakası arasındaki kültürün mübadele döneminde Anadolu’ya da yerleştiğini hatırlattı.

Mübadeleyi bir kez daha hatırlatmak için gerçekleştirilen etkinliğin Ayvalık için önemli olduğunu kaydeden Başkan Gençer, “İnşallah daha da katılımı yüksek olan toplantılarda mübadeleyi ve mübadele kültürüyle, Ayvalık’ın unutulan damak tadlarını irdeleriz” dedi.

Kaynak: İHA