TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

'Kurban Bayramı tatili öncesi alınan önlemlerin sonuçları, olumlu yansıma yaptı. Trafik kazalarında ölen sayısında yüzde 50'nin üzerinde azalma oldu' 'Tedbirler artırılarak devam etmeli. En önemlisi trafikte her şeyin ilacı olan hoşgörüyü elden bırakmamalıyız. Ne kadar hoşgörülü olursak kazaların önüne o kadar fazla geçeriz'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı tatili öncesi alınan önlemlerin sonuçlarının olumlu yansıma yaptığını belirterek, 'Tedbirler artırılarak devam etmeli. En önemlisi trafikte her şeyin ilacı olan hoşgörüyü elden bırakmamalıyız. Ne kadar hoşgörülü olursak kazaların önüne o kadar fazla geçeriz' ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Kurban Bayramı tatili öncesi alınan önlemler sayesinde trafik kazalarında ölüm oranında yüzde 50'nin üzerinde düşüş olduğuna dikkati çekti.

Tatilin 8 gününde meydana kazalarda 86 kişinin öldüğünü, 384 kişinin de yaralandığını ifade eden Palandöken, tedbirlerin artırılarak devam etmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, trafikte her şeyin ilacı olan hoşgörünün elden bırakılmaması gerektiğini, ne kadar hoşgörülü olunursa kazaların önüne o kadar fazla geçileceğini vurguladı.

Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden tatilcilerden, dönüş yolunda da aynı dikkat ve hoşgörü içinde olmalarını ve kurallara harfiyen uymalarını isteyen Palandöken, şunları kaydetti:

'Dikkat, sabır ve hoşgörü içinde yola devam etmeliyiz. En önemlisi bu bayramda uygulamaya konulan tüm tedbirler normal zamanlarda da devam etmelidir. Çünkü geçmiş yıllarda bayram tatili dönemlerinde trafik kazalarında günlük 22 ila 26 kişi hayatını kaybederken bayramın ilk 8 gününde alınan tedbirler sayesinde bu sayı 11’e kadar düştü. Bu yüzde 50 civarındaki düşüş hiçbir zaman küçümsenmemelidir. Trafikteki sıfır can kaybı hedefine ulaşmak için bu tedbirler normal zamanda da uygulanmalı ve trafiğe çıkan tüm sürücüler bu kurallara harfiyen uymalıdır.'
Kaynak: AA