Kartepeliler Uzunçiftlik'te Bayramlaştı

Kartepe geleneksel ilçe bayramlaşması, bayramın ikinci günü Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde Kartepelilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kartepeliler Uzunçiftlik'te Bayramlaştı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kurban Bayramı vesilesiyle Şefkatiye Mahallesi Merkez Camii’nde bayram namazını kıldı. Camii çıkışında Başkan Üzülmez Kartepelilerle bayramlaştı. Kurban Bayramı’nın ikinci günü geleneksel Kent Bayramlaşması Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ev sahipliğinde düzenlenen Kent Bayramlaşmasına İlçe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Kutaniş, siyasi parti temsilcileri, Kartepe Muhtarları Derneği, Kartepe Mevcut Muhtarlar Derneği temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri ve Kartepeli vatandaşlar katıldı.

Geleneksel Kent Bayramlaşması programının açılışında İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, “Kurban Bayramını idrak ediyoruz. Bugünlere kavuştuğumuz Rabbimize şükürler ediyorum. Bayramlar ilahi lütuftur” dedi.

İlçe Müftüsü Nurgün’ün ardından kürsüye gelen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah güzel bayramlarda bizleri bir araya getirsin diye dua ediyorum. Kurban Bayramı’nda Arakan’lı Müslümanlara yönelik katliam vardır. Müslüman coğrafyasında katliamlar devam ediyor. Bu katliam son bulmalıdır. Dünya her zaman olduğu gibi yaşanan bu katliam karşısında sessiz kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kıyıya vuran bir balina için seferber olan batı denilen modern dünya Arakan’da yaşanan katliam karşısında kılını kıpırdatmamıştır diyen Başkan Üzülmez de, “Birlik olmaya mazlumların sesini duyurmalıyız. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetimiz tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde dünyadan ses gelmeye başlamıştır. Arakan’ın komşusu Bangladeşe Müslümanların sevk edilmesi sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmasına Kartepe Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlatarak devam eden Başkan Üzülmez, “11 ilçeden daha fazla yatırım yapılmıştır” dedi.

Kartepe Belediyemiz tarafından yatırımlar devam ediyor diyen Belediye Başkanı Üzülmez, “Kartepeli hemşehrilerimizin gönüllerine köprüler yapmaya devam ediyor. Ülkemize örnek olan “Alo Evlat Hattı” projesi sayesinde ilçemizde kimsesiz büyüğümüz kalmamıştır. Kadınlarımızın yüzü gülmektedir. Spor kurslarından, meslek kurslarına kadar bir çok alanda hizmet veriliyor. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutan projeleri uygulamaya devam ediyoruz. Kartepe’nin kaynağı israf edilmemektedir. Kimseye ayrım yapılmadan hizmet edilmektedir. Hac görevlerini yapan Kartepeli hemşehrilerimiz başta olmak üzere bütün Müslümanların görevlerini Allah kabul eylesin. Şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan vatanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA