Çocuklar, Bayramda Yalnız Kalan Yaşlıları Unutmadı

Elazığ’da çocuklar örnek bir proje ile Kurban Bayramı’nda, yaşlıları unutmadı. Yalnız yaşayan yaşlıları evinde ziyaret eden çocuklar, onlardan eski bayramları dinledi.

Çocuklar, Bayramda Yalnız Kalan Yaşlıları Unutmadı
Elazığ Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nde (ADEM) yaz çocuk kampına katılan çocuklar Kurban Bayramı dolayısıyla yalnız yaşayan yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Yaşlılarla sohbet eden çocuklar onlardan eski bayramlar ve şimdiki bayramlar arasındaki farklar hakkında bilgi aldı. Yaşlıların ellerini öpüp çikolata ikram eden çocuklar onlara sevgilerini gösterirken, yaşlıların ise mutlulukları gözlerinde okundu.

38 yıl önce eşi vefat ettikten sonra yalnız yaşayan 66 yaşındaki Fatma Kalkan, “Eski bayramlar çok güzeldi. Şimdiki bayramlar çok değişti. Eski bayramlarda çok çocuk gelirdi. Bir sürü şeker toplarlardı. 5 kilo şeker alıyorduk yetmiyordu, şimdi 1 kilo şekerle 2 bayram geçiyor” dedi.

Eşi vefat ettikten sonra yalnız kalan 79 yaşındaki Fahriye Kavak ise “Çocuklar beni sordukları için çok mutlu oldum. Çocuklar benim evime gelince sevindim. Ben onları sevdim, onlarda beni sevdi. Bu bayram hiç çocuk yoktu sadece 4 tane çocuk evime gelmişti. Eskinin bayramları yok” diye kaydetti.

Yaşlıların bayramını kutlamanın sevap getirdiğini belirten çocuklardan Ecrin Azra Keskin, “Yaşlıları ziyaret ettik onlarda sevindi. Yaşlı teyzemizin evine gelip onu gördük. Yaşlı insanları ziyaret etmek güzel bir şey” ifadelerine yer verdi.

Yaşlı insanları ziyaret etmenin güzel olduğunu dile getiren çocuklardan Tuana Bal ise “Bundan sonra her bayram bizim gibi bütün çocukların yaşlı insanları ziyaret etmesini istiyorum. Teyzemizin yanına gelerek ondan eski bayramlar hakkında bilgiler aldık. Bu ziyaretler bizim için çok güzeldi. Bu ziyaretlerle yaşlı insanlar artık yalnız kalmayacak, bizim gibi bir sürü torunları olacaktır” ifadelerini kullandı.

ADEM olarak çocuklarla yalnız yaşayan vatandaşların bayramını kutlamak için onları ziyaret ettiklerini aktaran Aile Danışmanı Ayşe Keskin, “Bir hadisi şerifte, ’ Allah her derdin devasını vermiştir ama ihtiyarlığın devası yoktur ve yaşayan bütün insanların muhakkak ulaşacağı bir mertebedir’diye geçiyor. Yaşlılar bizim için çok kıymetli. Onlar bizim bilgi dağarcığımız, onlardan öğrenecek çok şeyimiz var. Onların hatırını sorduk ve eski bayramlar ile bugünkü bayramlar arasında ne fark var onu öğrendik. Şimdiki çocuklarımızın yaşlılarımıza karşı saygı, sevgi ve hürmetlerini artırabilmelerine katkıda bulunmak istedik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA