CHP'li Yılmaz Açıklaması 'Arakan'daki Şiddet Bir An Önce Durdurulmalı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Arakan’da Müslümanlara uygulanan şiddetin ve çatışmanın bir an önce durması gerektiğini belirterek, ’’Orada etnik yapısı her ne olursa olsun, inancı her ne olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun insanlara dönük vahşice eylemleri kınarız ve onun karşısında dururuz.’’ dedi.

CHP'li Yılmaz Açıklaması 'Arakan'daki Şiddet Bir An Önce Durdurulmalı'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kurban Bayramı nedeniyle CHP Ardahan İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Arakan’da Müslümanlara yönelik şiddetin bir an önce durması gerektiğini söyleyen CHP’li Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Arakan’da şiddetin ve çatışmanın bir an evvel durmasını istiyoruz. Orada etnik yapısı her ne olursa olsun, inancı her ne olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun insanlara dönük vahşice eylemleri kınarız ve onun karşısında dururuz. Ben şahsen Arakan konusu gündeme geldiği zaman ona ilk karşı gelen insandım. Ama şunu da belirtmek istiyoruz bu bölgelere radikal cihatçı dinci grupların yerleşmesine de izin verilmemelidir. Bu bölgeler bazılarının cirit attığı, radikalleştiği yerler olmamalıdır. Dünya da meşruiyeti elinde tutmak için meşru bir zeminde kalarak mücadeleye devam etmek lazım. Meşru zeminden çıkıldığı zaman da meşruiyet kayboluyor."

"Örgüt içine belediyelerin karışmasına izin verilmeyecek"

Örgüt içine Belediye Başkanlarının karışmasına asla izin vermeyeceklerini söyleyen Yılmaz, ’’Örgüt içine Belediye Başkanlarının karışmasına asla izin vermeyeceğiz. Kesinlikle bu konuda kimseye izin vermeyeceğiz. Burası örgüt Belediyelerinin koşturduğu bir alan değildir. Herkes kendi işine bakacak, Belediye kendi işine bakacak, kendi encümeniyle, kendi kurumsal yapısıyla ilgilenecek. Örgüt ise kendi yapısıyla ilgilenecek ve bu konuda ters bir şey çıkması halinde müdahale edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Genel Başkanımızın bu konuda kesin tutumu var, ben Genel Başkan Yardımcısı olarak bizzat bunu da ben kontrol edeceğim. Kimse burada işi olmayan vazifesi olmayan bir alana burnunu sokmayacak. Soktuğu zaman da müdahale edeceğiz. Herkes işini bakacak ve herkes seçime giderken kendi kentini, kendi yöresini, kendi beldesini güzelleştirmeye ve oradan daha fazla oy defşirmeye bakacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA