Büyükşehir Belediyesi, Ruhsatsız İş Yerlerine Karşı Uyardı

İçel Büyükşehir Belediyesi, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan faaliyet gösteren iş yerlerine engel olmak amacıyla 15 afiş ve 5 bin adet el broşürü bastırarak ilgili birimlere teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi, Ruhsatsız İş Yerlerine Karşı Uyardı
Büyükşehir Belediyesi, mevzuatları yerine getirmeyen iş yerlerinin faaliyetlerine engel olmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda bulunan Hal Kompleksi, Otogar gibi yerlerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet gösteren işletmelere yönelik olarak afiş ve el broşürü dağıttı.

Son bir yılda 133 işyeri belirlendi

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin son 1 yılda yaptıkları denetimler sonucunda 133 iş yerinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan faaliyet gösterdiği belirlendi. Öte yandan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü’ne bildirilen iş yerlerinden 3’ü faaliyetlerini kendiliğinden durdururken, 36 iş yerine, başvuruları sonucu açma ve çalışma ruhsatı verildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Zabıta Dairesine bildirilen 94 iş yerinin ise 9207 sayılı iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 6. maddesi kapsamında kapatılma oluru bulunuyor.

“Amacımız mevzuatları yerine getirmek”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, esnafın çalışmalarının her zaman devamından yana olduklarını belirterek, “Ancak, bu durum kanun ve mevzuatlara uygun olarak devam etmeli. İçel’in tamamıyla kanunların uygulandığı bir kent olmasını hedefliyor ve bu konuda da esnafımızın bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Tüm amacımız mevzuatları yerine getirmek” dedi.

İş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak isteyen esnafın Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği bildirildi.

Kaynak: İHA