'Bir Terörist Bile Olsa F16'lar Kalkıyor'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terör örgütleriyle bayramda dahi mücadelenin aralıksız sürdüğünü belirterek, Tek bir terörist bile olsa F-16 uçaklarımız kalkıyor, o teröristi yok ediyor. Bundan sonrada o teröristleri bir bütün olarak, ülkemizden kökü kazınıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

'Bir Terörist Bile Olsa F16'lar Kalkıyor'
İçel’in Erdemli ilçesinin bin 400 rakımlı Avgadı Yaylası’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Bakan Elvan, terör örgütleriyle mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Elvan, bir taraftan yatırımların sürdüğünü diğer taraftan terörle mücadelenin devam ettiğini belirterek, "Bir taraftan yatırımları gerçekleştirmeye çalışıyoruz, diğer taraftan da terör örgütleriyle yoğun bir mücadele gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan PKK terör örgütü, diğer taraftan Fetullahçı terör örgütü, bir değer taraftan DEAŞ terör örgütü, diğer taraftan DHKP-C terör örgütü. Bunların hepsi taşeron terör örgütleri değerli kardeşlerim. Birileri adına iş yapan terör örgütleri. Bunlara para veriliyor, bunlara silah veriliyor ve malesef ülkemizin gelişmesinden, kalkınmasından, büyümesinden rahatsız olanlar bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ama şundan emin olun, sizin güçlü desteğiniz sürdüğü müddetçe bizim önümüzü kesemeyecekler, Türkiye güçlendikçe güçlenecek, büyüdükçe büyüyecektir" dedi.

Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olan çevrelerin olduğunu da ifade eden Elvan, "2017 yılında bunlar ilk çeyrekte büyüse büyüse yüzde 2 büyür diyorlardı. 2017 yılında yani bu yılın ocak, şubat, mart aylarında yüzde 5 büyüdük. Allah’ın izniyle nisan, mayıs, haziran aylarında da yani 2. çeyrekte de yüzde 5’in üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğiz. 3. çeyrekte temmuz, ağustos, eylül aylarında ise 2. çeyrekte gerçekleştirdiğimiz büyümenin de üstünde bir büyüme gerçekleştireceğiz. İşte bize karşı mücadele edenlere rağmen, işte sizlerin desteği, hükümetimizin, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, başbakanımızın hükümet üyelerimizin yoğun çalışmalarıyla, sizlerin destekleriyle yürüyeceğiz, yürüyeceğiz, yürüyeceğiz, sevgili kardeşlerim" diye konuştu.



"TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYANA KADAR MÜCADELE SÜRECEK"

Tek bir terörist için bile F-16 uçaklarının kalktığını, mücadelenin terör örgütlerinin kökünün kazınıncaya kadar sürdürüleceğini anlatan Elvan, "Türkiye bir kabile devleti değildir. Türkiye bir Ortadoğu devleti değil, Türkiye 16 büyük imparatorluk kurmuş, Büyük Türk Milleti evet ardından güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuş, güçlü bir millettir. Güçlü olmaya da devam edecektir. Milli irade ne derse o alacak artık Türkiye’de. Milli irade dışında hiçbir gücün hiçbir odağı artık tanımıyoruz. Allah’ın izniyle, sizlerin güçlü destekleriyle, bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, diğer taraftan emniyet mensuplarımız, bayramda dahi geceli gündüzlü çalışarak, başta PKK terör örgütü olmak üzere, terör örgütlerinin inlerine girip, yoğun bir mücadele sergiliyorlar. Artık onların her birinin inine girdik. Girmeye de devam ediyoruz. Tek bir terörist bile olsa sevgili kardeşlerim, F-16 uçaklarımız kalkıyor, o teröristi yok ediyor. Bundan sonrada o teröristleri bir bütün olarak, ülkemizden kökü kazınıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Ve bir teröristi dahi ülkemizde yaşatmayacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasını bölgede yapılacak ulaşım ve tarım alanındaki yatırımları anlatarak sürdüren Bakan Elvan, program sonunda vatandaşlarla bayramlaşmayı sürdürdü. Bakan Elvan çocuklara ise ayrı bir ilgi gösterdi.

(Oktay İnce/İHA)
Kaynak: İHA