Bakan Elvan Açıklaması 'Dünya, Myanmar'daki Katliama Sessiz Kalıyor'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, dünyanın Myanmar’da yaşananlara sessiz kaldığını belirterek, "Myanmar’da, Arakan’da Müslüman kardeşlerimizin binlercesi katledildi. Açıkçası orada soykırım uygulanıyor" dedi.

Bakan Elvan Açıklaması 'Dünya, Myanmar'daki Katliama Sessiz Kalıyor'
Bakan Elvan, Kurban Bayramı’nın 3. gününde İçel’in Çamlıyayla ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Burada coşkuyla karşılanan Elvan, bayramların, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin doruk noktasına ulaştığı günler olduğunu belirterek, Arakan’daki katliam nedeniyle İslam aleminin bayramı buruk kutladığını söyledi.

Dünyanın, Myanmar’da yaşananlara sessiz kaldığını ifade eden Elvan, çoluk-çocuk, yaşlı-kadın demeden Arakan’da Müslümanların katledildiğini vurgulayarak, "Açıkçası orada soykırım uygulanıyor. O gelişmiş ülkelerden, o insan haklarından bahseden ülkelerden ses çıkmıyor. ’Ne oluyor burada? Bu mazlum insanlar, çocuklar, kadınlar neden öldürülüyor, neden katlediliyor diye sorulmuyor. Bir tek sahip çıkan ülke var o da Türkiye. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunun mücadelesini veriyor. Birçok lideri aradı, devlet başkanlarıyla temas kurdu ve buraya müdahale edilmesini istedi" diye konuştu.

İslam’ın, barış, kardeşlik, dostluk, birlik, bütünlük, beraberlik olduğunu kaydeden Elvan, "İslam mazlumun yanında olmak demektir. Ancak maalesef Orta Doğu’da da Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyorlar. Bu terör örgütlerinin tamamı birilerinin, bir üst aklın, bazı devletlerin taşeron olarak kullandıkları örgütlerdir. Para ve silah desteği veriyorlar, Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyorlar. Böyle bir süreci yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin de üzerinde oyunlar oynanmak istenildiğini, ancak bu oyunlara izin vermeyeceklerini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Allah’a çok şükür bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak güçlendikçe güçleneceğiz, büyüdükçe büyüyeceğiz. Bundan hiç tereddüdünüz olmasın. Yeter ki biz, sizi arkamızda görelim. Sizin o güçlü desteğiniz arkamızda devam etsin. Allah’a çok şükür, adam gibi adam, dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ımız var. Bu milleti nasıl İstiklal harbinde, nasıl 15 Temmuz’da adeta yek vücut olarak, zillete mahkum etmediysek, istiklalimize, geleceğimize sahip çıktıysak, inşallah ülkemizi 2023 ve 2053 hedefimizle, 2071 vizyonumuzla daha da güçlendireceğiz, daha da büyüyeceğiz."
Kaynak: İHA