Yazgan Açıklaması 'Hayatımın En Büyük Ödülünü Cumhurbaşkanımız Şiirimizi Okuyunca Aldım'

Osmaniye’de düzenlenen “Sebilürreşad Kültür Etkinlikleri Vefa” programında koşan şair Bestami Yazgan, “Ben hayatımın en büyük ödülünü bir Cumhurbaşkanımız şiirimizi okuyunca aldım, bir de bugün alıyorum. Daha ne isteyim” dedi.

Yazgan Açıklaması 'Hayatımın En Büyük Ödülünü Cumhurbaşkanımız Şiirimizi Okuyunca Aldım'
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi ve Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi tarafından düzenlenen “Sebilürreşad Kültür Etkinlikleri Vefa” programının ilki Osmaniye Korkutata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde 15 Temmuz Amfisi’nde yapıldı.

Düzenlenen programa; Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Bukan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kahraman, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, KYK İl Müdürü Oğuzhan Çetin, Sebilürreşad Mecmuası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çevre illerden çok sayıda konuk, üniversite öğrencileri ve çok sayıda şiir sever katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun yaptı. Hamit Coşkun, programa katılan tüm konuklara teşekkür etti.

Kendisine ‘Vefa Gecesi’ düzenlenen Bestami Yazgan, “Bu geceden çıkan sonuç şu; para biriktirmeyin bitebilir, mal mülk biriktirmeyin kaybolabilir, dost biriktirin. Bugün tüm dostlarımız burada. İyi ki geldiniz. Ben sağken böyle bir program düzenlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ben hayatımın en büyük ödülünü bir Cumhurbaşkanımız şiirimizi okuyunca aldım, bir de bugün alıyorum. Daha ne isteyim” diye konuştu.

Programa ismini veren Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan ise, “Bizde hep öldükten sonra hayırla yâd etmek gibi bir gelenek vardır. Ölenin de arkasından güzel konuşulur. Bu güzel bir gelenektir ve devamı da elzemdir. Lakin şairler ve sanatçılar için bir istisna; onlar yaşarken de eserleri ile övülmek isterler. Biz arzu ettik ki vefat ettikten sonra cenazesine omuz vereceğimiz adamın, hayattayken de aşkına, şevkine, sanatına, coşkusuna omuz verelim” diye konuştu.

Korkutaata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk de Osmaniye’de düzenlenen kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmanın bir gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, OKÜ’nün ev sahipliğini yapacağı vefa etkinliklerinin ilkinde şair Bestami Yazgan’ı ağırlıyor olmaktan onur duyduklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Murat Türk’ten sonra söz alan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu yaşayan bir efsane vesilesi ile bir arada olduklarını ifade ederek, "Bestami Yazgan’ı saygı ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının en sonunda söz alan ve programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik eden Vali Ömer Faruk Coşkun, “Tek sermayem yüreğimdir deyip, Halil İbrahimce yürek sofrasını bizlere açan, şiirlerinde özlemini duyduğumuz ya da varlığıyla mutlu olduğumuz bütün güzellikleri önümüze seren, değerli şair ve mümtaz şahsiyet Bestami Yazgan’ın 35’inci sanat ve edebiyat yılını kutluyor sağlık ve afiyet diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bestami Yazgan için hazırlanan belgeselin gösterimi yapıldı. Programın devamında Yazgan’ın ilkokul öğretmeni, yakınları ve dostları şair hakkında konuşmalar yaptılar.

Programın devamında, sözleri Bestami Yazgan tarafından yazılan ‘Söz Olsun’ adlı şarkıyı Yusuf Karaburç seslendirdi.

Program sonunda Vali Coşkun ve Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Bestami Yazgan’a plaket takdim ederken, programa katılan tüm katılımcılara ve misafirlere Sebilürreşad Yayınevi tarafından yayınlanan Bestami Yazgan kitabı hediye edildi. Bestami Yazgan, 15 Temmuz Şehitler Amfisi fuaye alanında kitaplarını imzaladı.
Kaynak: İHA