Van SMMMO'da Meslek Etiği Eğitimi

Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından, Muhasebe Meslek Etiği eğitimi verildi.

Van SMMMO'da Meslek Etiği Eğitimi
Van SMMMO öncülüğünde, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) çatısı altında oda üyelerine 3’üncü Muhasebe Meslek Etiği eğitimi verildi.

Odada düzenlenen 3’üncü meslek etiği eğitimi programında konuşan Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, etik eğitimlerin hem kendi açılarında hem de meslek mensupları açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Şahin, “Bölge odamızın çalışan meslektaşlarımızın içerisinde yaklaşık 267 üyenin 149’u bugün buradaki eğitimle birlikte etik eğitimi tamamlayarak meslekte etik davranmanın çalışmalarını öğrenmiş olacaklardır. Meslek mensuplarımızdan her ikiden biri bu eğitimi alarak hayatına devam etmektedir. Muhasebe mesleği ekonomik kalkınmada ve gelişmesinde finansal faaliyetlerin raporlanmasından tutun, hesap verebilirliği, şeffaflığı konusunda kamunun aydınlatılmasında ciddi katkılarının olacağı güvencesi olan etik eğitimler bizler için önemlidir” dedi.

Daha sonra konuşan TÜRMOB Etik Komitesi Üyesi Selattin Çakırsoy ise etikle ilgili bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “Üzerinde en çok durulan en çok tartışmaya konu tebliğ yine etik konusudur. Şu ana kadar yaptığımız uygulamalarda etik davranılmış mı ve ya davranılmamış mı, bundan sonra yapacağımız uygulamalarda meslektaşlar arası ve ya kendi mükellefiyetlerimiz olan ilişkilerimizde etik olup olmadığımız konusunda bir farkındalık yapmaya uğraşıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TÜRMOB Etik Eğiticisi Funda İzi, üyelere ‘Meslek Etiği’ ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Öte yandan, yaklaşık 6 saat sürecek olan Muhasebe Meslek Etiği eğitimin ardından, katılımcı üyelere sertifika verileceği belirtildi.
Kaynak: İHA