Van'da Sağlık Yatırımları

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, il genelinde yapımı devam eden sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi.

İlçe ve merkez mahallelerde hayata geçirilen yatırımlar ile 180 bin vatandaşa hizmet verileceğini söyleyen Yanmaz, şunları kaydetti:

"İlimizde devam eden ve planlanan yatırımlarımız kaliteli, modern sağlık hizmetleri sunumu amacıyla her geçen gün yapımı devam ediyor. Bu çerçevede ihtiyacı olan her bölgede yeni sağlık tesisleri oluşturulması, mevcut sağlık tesislerimizde çağdaş bir görünüme ulaşması için çalışmalar yapılmaktadır. Bu amaçla, en uç noktalara birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerini sunacak tesisler yapılmakta."

Gürpınar, Erciş, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Gürpınar, Muradiye, Çaldıran, Özalp, Edremit, İpekyolu ilçelerinde birinci basamak sağlık yatırımlarının planlandığını dile getiren Yanmaz, yatırımların hayata geçirilmesi adına çalışmların ivedi bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

Temel unsurun insan olduğunu söyleyen Yanmaz yatırımların bu kapsamda hayata geçirildiğini aktararak, şöyle devam etti:

"İnşaatı devam eden birinci basamak sağlık yatırmalarımızın 2018 yılının ilk yarısında teslimi yapılacak. Yatırımlar tamamlandıktan sonra il genelinde 180 bin vatandaşımız bu yatırımlar kapsamında bulunan Aile Sağlığı Merkezlerimizde (ASM) sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek. Bununla birlikte Bahçesaray, Özalp, İpekyolu ilçelerimizde yeni toplum sağlık merkezleri ve acil sağlık hizmetleri istasyonu inşaatları devam ediyor. Ayrıca İpekyolu ilçemizde bir adet verem savaş dispanseri b,nasının inşaatı tamamlandı. Sağlık Bakanlığı personelleri içinde ayrıca 48 daireli lojman inşaatı devam ediyor. Sağlık Bakanlığı yatırım programında yer alan ve inşaatları devam eden 15 adet ASM, 3 adet Toplum Sağlık Merkezi (TSM), 3 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, ilçe ve merkez mahallerde bulunan ASM'le entegreli toplam 48 daireli lojman yapılacak."

Kaynak: AA