Vali Eşi Pekmez'den Şehit Ailelerine Ziyaret

Aksaray Valisi Aykut Pekmez'in eşi Yeşim Pekmez, şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti.

Pekmez, beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül'ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ'ın eşi Rehyan Karabağ, 105. Dönem Mülki İdare Amiri Aksaray Kaymakam adayı Elif Nur Yaman ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte Güzelyurt ilçesine bağlı Selime beldesinde ikamet eden şehit ailesi Urkuş-Hasan Atay çiftini ziyaret etti.

Güzelyurt Kaymakam Vekili Gülağaç Kaymakamı Kadir Ulusoy, Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan'ın da bulunduğu ziyarette, 1987 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatani görevini yaparken şehti olan Hasan Atay'ın anne ve babası ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet edildi.

Pekmez, devletin şehit ailesi ve yakınlarının her zaman yanında olduğunu belirterek, şehitlerin emanetleri olan ailelerinin sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını gidermek için her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Pekmez, dah sonra Vali Aykut Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde şehitlerin fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan tabloyu şehit ailesi Atay'a takdim etti.

Ziyaret kapsamında Ihlara beldesinde yaşayan 87 yaşındaki Kore gazisi Çapan Akar'ı da ziyaret eden Pekmez, burada Akar'la ve ailesiyle sohbet etti.

Kaynak: AA