Uluslararası Bilim Şenliği

İstanbul Valiliği ile Eyüp Belediyesi tarafından, gençlerin bilim insanlarıyla bir araya getirilmesi amacıyla düzenlenen şenlik başladı.

İstanbul Valiliği ile Eyüp Belediyesi tarafından, gençlerin bilim insanlarıyla bir araya getirilmesi amacıyla düzenlenen "Uluslararası Bilim Şenliği" başladı.

İstanbul Vali Yardımcısı Abdullah Ahmet Ünal, şenlik kapsamında Eyüp Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen, "Bilim Herkesi Birleştirir Projesi 2017" isimli konferansta, öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Bilimin önemine değinen Ünal, "Hepinizin bildiği gibi medeniyet tarihi yüzyıllar boyunca bilimle şekillenmiştir. Hangi çağda yaşıyor olursanız olun, hangi medeniyet bilime daha çok önem vermiş ise onlar dünyayı yönetmiştir. Hükümetimiz bilime önem veren çalışmalar yapıyor. Bu proje de onlardan biri. Etkinliğimiz sayesinde çocuklarımız İstanbul'un önde gelen bilim adamlarıyla buluşma ve yaptıkları çalışmaları tanıtma imkanı buluyor." diye konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da bilimin vazgeçilmez bir unsur olduğunu dile getirdi.

Bilimin herkesi tek çatı altında birleştirdiğini ifade eden Ünal, "Bilim bizim hayatımız da her zaman önemli olmuştur. Biz bilime, eğitime ve gençliğe önem veren bir belediyeyiz. Bu festival umarım bilime, topluma ve insanlığa çok fazla katkı sağlar." diye konuştu.

Konferansa, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve öğrenciler de katıldı.

Öğrenciler, konuşmaların ardından, etkinlik kapsamında Haliç Etkinlik Alanı’nda kurulan 50 çadırı ziyaret edip, atölye çalışmalarını inceledi.

Bilimsel gösterilerin ve aktivitelerin yapıldığı, her yaştan vatandaşa açık etkinlik Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde hafta sonuna kadar devam edecek.

Kaynak: AA