'Terörü Hayatımızdan Çıkarıyoruz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: 'Bugün terörü hayatımızdan çıkarıyoruz. İşte o yüzden bazen sancılı dönemlerden geçiyoruz, şehitler veriyoruz, acımıza acılar katılıyor. Terörü hayatımızdan çıkaracağımız bir kararlılığı ve iddiayı ortaya koymuş durumdayız. Bunu başarıyoruz, başaracağız' 'AK Parti ile Türkiye'nin kaderi artık bir ve birbirinden ayrılamaz. AK Parti'ye zarar vermek isteyenler aynı zamanda Türkiye'ye zarar vermek istiyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bugün terörü hayatımızdan çıkarıyoruz. İşte o yüzden bazen sancılı dönemlerden geçiyoruz, şehitler veriyoruz, acımıza acılar katılıyor. Terörü hayatımızdan çıkaracağımız bir kararlılığı ve iddiayı ortaya koymuş durumdayız. Bunu başarıyoruz, başaracağız." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Karaaslan, Dicle ilçesinde AK Parti 6. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kongrenin yapıldığı Dicle Halk Eğitim Merkezi'ne, geçen yıl PKK'lı teröristlerce katledilen eski AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in fotoğrafı ile "Şehit Deryan Akter seni unutmayacağız" yazılı pankart asıldı.

Kongre, Aktert ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajları okundu.

Kongrede konuşan Karaaslan, Diyarbakır'ın Türkiye için önemine değindi.

Terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Deryan Aktert'i minnet ve rahmetle andığını dile getiren Karaaslan, AK Parti'nin sadece seçimden seçime gidilip oy verilen bir birliktelik olmadığını vurguladı.

Karaaslan, AK Parti'nin bir düşüncenin, ruhun, inancın, ortak bir dava şuurunun somutlaştığı bir siyasi parti olduğuna işaret ederek, milletin kurduğu partinin 15 yıldır iktidarda olduğunu aktardı.

Partinin millet için düşünmeye, millet için üretmeye devam ettiğini dile getiren Karaaslan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 7 bölgesinde alnımız ak bir şekilde siyaset yaptık. Her zaman adımız gibi ak bir şekilde milletimizin karşısına çıktık. Önümüzde 2019 var, 2023 var. Bizim 2053 için de 2071 için de hayallerimiz var. Çünkü biz bu ülkeyi çok seviyoruz. Vatan topraklarımızı çok seviyoruz. Çünkü biz ve ejdadımız binlerce yıl bu topraklarda birlikte yürümüş, birlikte bütün zorluklara göğüs germiş. Birlikte bütün acıları yaşamış ama hepsinden el birliğiyle çıkmış bu vatan evlatlarının torunlarıyız."

- "Mücadeleye devam edeceğiz"

"Önümüzde daha zor günler olacak ama o zor günlerde de hep birlikte zorlukları aşmayı başaracağız." diyen Karaaslan, AK Parti'nin her türlü değeri değersizleştirmeye çalışanlara karşı mücadele ettiğini aktardı. Karaaslan, şunları kaydetti:

"Onların adı bugün bir terör örgütünün adı olur. Diğer gün başka bir isim kendilerine benimserler, öyle olur. Bölücü terör örgütleriyle, FETÖ ile onun dışında ülkemizi, birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi tehdit edenlerin hepsiyle kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız bir mücadeleydi ama bugün biz terörü hayatımızdan çıkarıyoruz. İşte o yüzden bazen sancılı dönemlerden geçiyoruz, şehitler veriyoruz, acımıza acılar katılıyor. Terörü hayatımızdan çıkaracağımız bir kararlılığı ve iddiayı ortaya koymuş durumdayız. Bunu başarıyoruz, başaracağız."

Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğine işaret eden Karaaslan, bu konuda herkese büyük görev düştüğünü belirtti.

Karaaslan, "Bunu yalnız güvenlik güçlerimizle mi başaracağız? Hayır. Bunu hep birlikte yapacağız. Kadınıyla, genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, siyasetçisiyle, fırıncısıyla, öğretmeniyle, doktoruyla hep birlikte başaracağız. Bu vatan hepimizin vatanı. O olmadığında elimizde geriye kalan hiçbir şey olmayacak. İşte bu bilinçle 15 Temmuz’da sokaklardaydık. Bu bilinçle Diyarbakır Ulu Cami önünde ay yıldızlı bayraklar açılmadı mı? Tıpkı Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda olduğu gibi. Bu bilinçle Ankara'da, İstanbul'da yüzlerce can verilmedi mi? Hepsi bu birlik, beraberliğimiz sayesinde oldu." ifadelerini kullandı.

- "AK Parti ile Türkiye'nin kaderi artık birbirbirinden ayrılamaz"

"Bu topraklarda yaşamanın bedeli ağır oldu. Ama biz bu bedeli canıyla, kanıyla ödeyenlerin torunlarıyız. Bundan sonra da bizler gerek siyaset yaparak Meclis çatısı altında, gerek şehrimizde, gerek ilçemizde her yerde büyük AK Parti ailesi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü AK Parti ile Türkiye'nin kaderi artık birbirbirinden ayrılamaz. AK Parti'ye zarar vermek isteyenler aynı zamanda Türkiye'ye zarar vermek istiyor." ifadelerini kullanan Karaslan, konuşmasını şöyle tamamları:

"Türkiye zarar görürse bundan sonra parti olmuş olmamış, birilerimiz bir partide siyaset yapmışız yapmamışız, bunun ne anlamı var? Hepimizin ortak amacı, ortak duyguları, ortak hissiyatları var mutlaka. O yüzden bu mübarek cuma gününde Rabbimden bir kez daha birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza etmesini, bize iman gücü vermesini diliyorum. Çünkü sadece kendimiz için değil bir ümmet için hayal kurup dua ediyoruz. Dualarım birliğimiz, kardeşliğimiz, ülkemiz, bayrağımız ve bu kudretli milletin güçlenerek yoluna devam ettiği bir Türkiye içindir."

Konuşmaların ardından yapılan oylamada AK Parti Dicle İlçe Başkanlığına Aktert'in katledilmesinin ardından görevi vekaleten yürüten Nadir Baytok seçildi.

Kongreden sonra Kaaslan, Deryan Akter'in eşi Zuhal Aktert ile beraberindekiler, Aktert'in mezarını ziyaret etti.

Kongreye AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile partililer katıldı.
Kaynak: AA