Siirt'te Okul Servisi Sürücülerine Seminer

Siirt'te İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla okul servisi şöförlerine bilgilendirme semineri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Gülay Çabuk seminerde yaptığı konuşmada, servis şoförlerinin eğitiminde okul servis şoförlerinin hizmet verdiği yaş grubunun gelişim dönemlerini, özelliklerini tanımasının önemli olduğunu söyledi.

Öğrenci, öğretmen ve servis şoförleri arasında iş birliğinin gerekli ve önemli olduğunu belirten Çabuk, şöyle konuştu:

"Servis şoförlerinin öğrencilerin karşı karşıya kalabilecekleri risk durumlarını ve bu durumlara yönelik uygun yaklaşım biçimlerini fark edebilmesi gerekir. Aileler sizlere en önemli varlıklarını emanet ediyorlar. Yaşça öğrencilerden büyük olmanız ve hayat tecrübenizle aileyle iletişim halindesiniz. Servis içerisinde informal bir iletişim var. Bu durum size doğal gözlem yapma fırsatı veriyor. Bu sebeple öğrencileri tanıma fırsatı yakalıyorsunuz. Servis şoförleri birer idoldür, öğrenciler onları örnek alır. Bu nedenlerle şoförlerin öğrencilerin yanında en az öğretmenler ve evebeynler kadar dikkat etmesi gerekiyor."

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ulusinan da servis şoförlerinin uyması gereken trafik kuralları ve sahip olması gereken belgeler konusunda bilgilendirme yaptı.

Kaynak: AA