Şereflikoçhisar'da Cami Açılışı

Şereflikoçhisar ilçesinde İmam Hatip Okulları kampüsü içerisinde bulunan tatbikat Camisi düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri Ahmet Gündoğdu Türkiye'nin tüm ümmetin, yetimlerinin hatta gayrimüslim mazlumların bile umudu olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi vatandaşların ezanına, dinine, vatanına, bayrağına sahip çıktığını ifade eden Gündoğdu, "Türkiye’nin mayası sağlamdır, lideri sağlamdır. Çünkü kaynağı Kur’an’dır, İslam’dır medeniyettir. 15 Temmuz’da bütün şeytanları taşladınız, diriliş destanını yazdınız. 16 Nisan’da yükseliş destanını yazdınız. Biz millet olarak 15 Temmuz’da dediğimiz gibi ezanları dindirtmeyiz, bayrağı indirtmeyiz, vatanı böldürtmeyiz." diye konuştu.

Ankara Valisi Ercan Topaca ise "Ülke, devlet ve millet olarak daha çok kenetlenmeye, birliğe ve kardeşliğe ihtiyacın olduğu bir dönemden geçiliyor. Çok güzel bir gençliğimiz var. Gençliğimize sahip çıkmak, bunlara inancımızı, kültürümüzü, dinimizi anlatmak onları geleceğe hazırlamak bizim en önemli sorunumuz. Onları sokaktan kahveden kötü alışkanlıklardan çekip almak ülkesini milletini seven annesini babasını seven bir nesil olarak yetiştirmek çok önemli işte bu cami ve bu hafızlar inşallah bu hizmeti yapacak olan kardeşlerimizdir." ifadelerini kullandı.

Önder Şereflikoçhisarlılar Dernek Başkanı Nedrettin Sarıkaya'da cami hakkında katılımcılara bilgi vererek destek verenlere teşekkür etti.

Proğramın sonundda protokol üyeleri tarafından hafızlara icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Proğram Cuma namazının kılınması, yemek ikramı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın mehteran ekibinin gösterileri ile son buldu.

Kaynak: AA