Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak ilçesinde yapımı tamamlanan Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu, hizmete girdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yangöz, AA muhabirine yapımı bir yılda tamamlanan 87 öğrenci kapasiteli 6 katlı pansiyonun Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 250 metre yakınında bulunduğunu söyledi.

Pansiyona imam hatip lisesindeki 65 öğrencinin kaydının yapıldığını belirten Yangöz, kalan kontenjan için ilçedeki diğer okullardan araştırma sonucu öğrenci alacaklarını kaydetti.

Pansiyonda mutfak, yemekhane, çamaşırhane, yatak odaları kütüphane, bilgisayar salonu, etüd odaları bulunduğunu anlatan Yangöz, şunları kaydetti:

"Önceleri çevreden gelen öğrenciler kiraladıkları evlerde yemek, bulaşık gibi ihtiyaçlarını kendileri karşılıyorlardı. Haliyle düzenli ders çalışma imkanı da bulamıyorlardı. Artık pansiyon sayesinde rahat ve huzurlu ortamda başlarında öğretmenler ile etüt çalışması yapabilecekler. Bilemedikleri konuları sorarak, araştırarak öğrenme imkanı bulacaklar. Haliyle hedeflerindeki başarıyı yakalama imkanını yakalayacaklar."

- Ladik'ten Arakan'a yardım

Ladik ilçe Müftüsü Hüseyin Çekin, "Arakan'ı yalnız bırakma" yardım kampanyası kapsamında toplanan 22 bin 327 liranın yardım hesabına yatırıldığını bildirdi.

Çekin, Mynmar'da ırkçı Budistlerin saldırısına uğrayan, köylerinden sürülen ve vatandaşlık hakları ellerinden alınan Arakan Müslümanları için Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Arakan'ı yalnız bırakma " sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yardım topladıklarını söyledi.

Kampanya kapsamında camilerden toplanan 19 bin liranın yanı sıra din görevlilerinin aralarında topladıkları parayla toplam 22 bin 327 lirayı ilgili hesaba yatırdıklarını aktaran Çekin, "Maalesef nerede Müslüman varsa orada sıkıntı ve zulüm var. Şu anki gündemde Arakanlı Müslümanların uğradığı zulüm bulunuyor. Türk milleti bugüne kadar her yere yardım elini uzattı. Bundan onur duyuyoruz." dedi.

- Şeker pancarının hayvan yemi olarak kullanımı

Ladik Ziraat Odası veteriner hekimi Mehmet Selim Özaydın, şeker pancarının hayvanlarda et, süt ve yumurta veriminin artmasını sağladığını belirtti.

Şeker pancarının hayvanlar üzerindeki verimliliği hakkında çalışmalar yaptığını dile getiren Özaydın, "Şeker pancarı kökü, hayvanlar açısından önemli besin kaynağı oluşturuyor. Günde sağmal ineklere 5, besi danalarına 2, koyunlara 1 kilogram yedirilmesi halinde hayvanda et ve süt veriminin artmasını sağlıyor. Ayrıca yumurta tavuklarına yiyebildiği kadar verilecek şeker pancarının da kış mevsiminde dahi tavukları yumurtlattığı anlaşılmıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA