Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Samiha Ayverdi Hanımefendi, bizim özellikle edebiyat dünyamızın en önemli isimlerinden biriydi. Allah rahmet eylesin' 'İnşallah, buradan özellikle ilim, irfan sahibi yavrularımızın yetişmesi geleceğimizin teminatı olacaktır. Bu mutluluğu gözlerinizde görüyorum.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu'nda Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, kurdele kesimi öncesinde yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başarılarla dolu olmasını temenni eden Erdoğan, "Samiha Ayverdi Hanımefendi, bizim özellikle edebiyat dünyamızın en önemli isimlerinden biriydi. Allah rahmet eylesin. Onun isminin yaşanır hale getirildiği bu güzel okuldan, şimdi biraz sonra da gezeceğiz. Zaten tabii eski okul, malum harabeydi ama şimdi tamamıyla çok daha farklı, çok daha mimarisiyle, her şeyiyle güzel bir okul. Az önce ifade ettim, Fatih'te, 'zarf-mazruf' dedim. Şimdi zarfı da güzel, inanıyorum mazrufu da güzel olacak. İçerik ve dışı itibariyle. Turkcell'e bu noktada çok çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir eseri siz sevgili öğrencilerimize, eğitim ve öğretim camiamıza kazandırdıkları için." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii Turkcell'den daha çok şeyler istiyoruz. Parayı bol bol kazan, ondan sonra Turkcell kurumuna gitsin, olmasın. Parayı nerede kazanıyorsun? Türkiye'de. Türkiye'de kazandığına göre, o zaman Türkiye'de bol miktarda bu tür okulları yapması lazım, değil mi? Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Gayet demokratik bir karar. Kabul edenler, etmeyenler... Edilmiştir, bitti. İnşallah, buradan özellikle ilim, irfan sahibi yavrularımızın yetişmesi ,geleceğimizin teminatı olacaktır. Bu mutluluğu gözlerinizde görüyorum. Bu memnuniyet içerisinde de şu kurdelemizi keselim diyorum. Hep birlikte ya Allah, bismillah."

Daha sonra açılış kurdelesini kesen Erdoğan, öğrenciler tarafından alkışlandı. Açılışın ardından okulu da gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle ve öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Ziyaret esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça tarafından tablo takdim edildi.

Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Turkcell Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hilmi Güler, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
Kaynak: AA