Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Özbekistan'da

Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill, Taşkent Psikoposluğunun 145. yılı etkinlikleri kapsamında Özbekistan'a geldi.

Patrik Kirill, Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından kabul edildi.

Mirziyoyev, Patrik Kirill'in Özbekistan'a ziyaretinin Rusya ve Özbekistan ile iki ülke halkları arasındaki geleneksel dostluk ilişkilerinin pekişmesinde önemli olduğunu belirtti.

Patrik Kirill de Özbekistan'da Rus Ortodoks Kilisesi faaliyetlerine verilen önem ve destek ile Hristiyan dinine mensup vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmeleri için yaratılan koşullardan duyduğu büyük memnuniyeti dile getirdi.

Kirill ayrıca, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı, Müftü Osmanhan Alimov ile müflülük binasında bir araya geldi.

Patrik Kirill, Özbekistan ziyaretine ilişkin basına yaptığı açıklamada, Ortodoks Hristiyanlarının Özbekistan'da Müslümanlardan sonra en kalabalık kitle olduğunu, iki dinin mensupları arasındaki ilişkilerin son zamanda belirgin ölçüde geliştiğini dile getirdi.

Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill'in ziyareti, Taşkent, Semerkant ve Buhara şehirlerindeki Rus Ortodoks kliselerini ziyaretinin ardından 2 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA