Öğrenciler Terör Örgütlerine Karşı Bilgilendirildi

Ahi Evran Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrencilere terör örgütleri hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince 'El Ele Güvenli Geleceğe' projesi kapsamında Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerine terör örgütleri hakkında broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.

Bağbaşı ve Merkez yerleşkelerinde stant açan TEM Şube ekipleri, öğrencilere kent hakkında bilgiler verirken, içerisinde Kırşehir'in tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgiler yazılı broşürleri de dağıttı.

Terör örgütlerinin gençlere nasıl ulaştığı, illegal yapıların nasıl fark edileceği, terör örgütlerinin gençlerin hangi özelliklerinden faydalanacağı konularının yer aldığı broşürlerde ise şu ifadelere yer verildi:

"Yeni tanışılan arkadaşlar vasıtasıyla, dernek, vakıf, oluşumları aracılığıyla illegal yapıların içerisine geçişler yapılabilmektedir. Kuruluşlar daha dikkatli incelenmelidir. Sosyal yardım, burs, öğrenci evinin ihtiyaçlarını karşılama vaadiyle yaklaşımlar olabilir. Kaynağı belirsiz, nedensiz yardımları almayınız. Sosyal medya arkadaşları ile buradaki bilgilerin gerçekliğini mutlaka değerlendirin, gerçek kimliği ile sosyal mecralarda, bulunmayanlardan uzak durun. Kendinize ait özel bilgileri bu tarz mecralarda paylaşmayın. Terör örgütleri sizlerin sosyalleşme ihtiyacı, kimlik ihtiyacı, yalnızlık duygusu, aidiyet ihtiyacı gibi gereksinimlerinizi kullanarak yaklaşmak isteyebilir, daha dikkatli olunması gereklidir. Şüphe duyulan durumlara en yakın polis karakoluna veya 155 Polis İhbar hattını aramalısınız."

Üniversite bahçelerinde kurulan standlarda öğrencilere, kalem, bloknot, ajanda, not defteri dağıtıldı.

Kaynak: AA