Minik Mucitler İtfaiyeci Oldu

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, 303. Kuruluş yıldönümünde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Minik Mucitler İtfaiyeci Oldu
BTM’de minik mucitlerle buluşan itfaiye çalışanları, çocuklara mesleğin zorluklarını yangın ve doğal felaketlere karşı alınacak önlemleri anlattı. Bursa Bilim Teknoloji Merkezi fuaye alanında start alan renkli etkinlik ilgi görürken Bilim Avcıları da çocuklar için özel bir gösteri sundu. İtfaiye çalışanları minik mucitlere uygulamalı mini bir yangın eğitimi verdi. Minik itfaiye gönüllüleri belirledikleri hedefe itfaiye hortumu ile su sıktı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Muhammet Emin Tarım’ın da katıldığı etkinlikte itfaiyenin tarihçesinin fotoğraf karelerine yansıdığı ve teşkilatın kuruluşundan buyana kullandığı kıyafet, maske, tulumba gibi eski techizatların da aralarında bulunduğu “Günümüzden Bugüne İtfaiye Teşkilatı” sergisi açıldı. İtfaiye haftasında nedeniyle düzenlenen etkinlik, çocuklara oyuncak itfaiye aracı, boyama kitabı, maketler ve broşürlerin bulunduğu hediye çantasının dağıtımı ile son buldu. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde 1 Ekim’e kadar sürecek İtfaiye Haftası Etkinlikleri, hafta sonu da saat 13.00’ten itibaren her saat başı renkli gösteriler ile devam edecek.
Kaynak: İHA