Mardin'de Fidan Dikimi

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, kent girişine 40 bin fidan dikilecek.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman yaptığı açıklamada, kent girişlerinin imajın değiştirmek amacıyla 40 bin fidan dikimim için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Mardin yeşili ile anılan bir şehir olacağını buna yönelik çalışmlara hız verildiğini kaydeden Yaman, "Mardin’de doğanın ve yeşilin ön plana çıkmasını istiyoruz. Öncelikle kendi fidanımızı kendi tesislerimizde kendimiz üretiyoruz. Bu fidanları da çeşitli bölgelerde dikerek ilimizi güzelleştiriyoruz. Bunun yanında birçok bölgede ormanlar oluşturuyoruz." diye konuştu.

Kentin girişini de önemsediklerini vurgulayan Yaman, şöyle devam etti:

"Kentimizde geniş kapsamlı olarak Mardin Yeşilleniyor Projesine start vermiştik. Bu konuda şehrimize giriş bölgelerini önemsiyorduk. İlimize gelmek isteyenler öncelikle Türkmen Geçidi olarak bilinen yoldan geliyorlar. Biz bu yolun yemyeşil ağaçlarıyla dikkat çeken bir konumda olmasını istiyoruz. Bu sayede ilimizin imajına kent girişlerinden başlayarak dokunmuş olacağız. Bölgede 40 bin adet fidan dikeceğiz Kızıltepe ilçemiz ve merkez ilçemiz arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapımı devam eden protokol yolu çalışmaları da bitince Mardin daha ilgi çeken bir şehir olacak."

Kaynak: AA