KTO Karatay Üniversitesinin Akademik Yıl Açılışı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinin yeni akademik yılı törenle açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti̇.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelerin zor bir coğrafyada bulunmanın sonuçları olarak ortaya çıktığını söyledi.

Sade, 2017-2018 akademik yılı içerisinde, öğrencilerin daha rahat çalışabilmeleri için her türlü imkanı düşündüklerini kaydetti.

Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan'da konuşmasında, "Davetimizi kabul ederek aramıza katılan siz değerleri misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.1251 yılında kurulmuş olan Karatay Medresesi'nden ismini alan üniversitemiz, tıpkı o dönemde olduğu gibi bugün de insan yetiştirmeyi, insana yatırım yapmayı en temel prensiplerin arasında görmektedir." dedi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çizakça da "İslam Dünyasında Durum ve Tarihten Alınacak Dersler" konulu ilk dersi işledi.

Tören, cübbe merasimi ve katılımcıların toplu fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Konya İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, İpekyolu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Tahir Şahin, MEDİCANA Konya Genel Müdürü Dr. Lütfi Şimşek, Konya İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, çeşitli STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA