Kemalpaşa'da Muharrem İftarı

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçede yaşayan alevi vatandaşlarla Muharrem iftarında bir araya geldi.

Kemalpaşa'da Muharrem İftarı
Muharrem ayı dolayısıyla Kemalpaşa Belediyesi tarafından Muharrem iftarı programı düzenlendi.

Park Orman Kemalpaşa sosyal tesislerinde Alevi vatandaşlarla iftar programında bir araya gelen Başkan Arif Uğurlu, Kemalpaşa’nın çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu ve bu çokluk etrafından bütünleştiklerini söyledi.

Başkan Uğurlu, "Muharrem ayı dolayısıyla Kemalpaşa’mızda bulunan alevi kökenli vatandaşlarımızla iftarda bir araya geldik. Çok kültürlü bir yapıya sahip olan Kemalpaşa’mızda birlik ve beraberliğin en güzel örneğini teşkil ederek kesrette vahdet olacağımızı bir kez daha göstermiş olduk" dedi.

Bu kadim milleti hiç kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini belirten Başkan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İmam Hüseyin denildiğinde hepimizin yüreğinde bir sızı olur. Hiç kimsenin bizi binlerce birimizin arasında olan bir kaç tane ikiyi kullanarak bölmesine müsaade etmemeliyiz. İşte bugün bu cennet vatan etrafında dönen oyunları görüyoruz. Bizler anne ve babamızı tercih edemeyiz. Ama kardeşliğimizi, dostluğumuzu ve sohbetimizi biz belirleyebiliriz. Sizlerin de yüreğinde peygamber sevgisi var. Benim de yüreğimde peygamber sevgisi var. Sizlerinde yüreğinde Allah’ın aslanım dediği Hz. Ali sevgisi var. Bizim de yüreğimiz de Hz Ali sevgisi var. Bizler bizi hiç kimsenin bölmesine müsaade etmeyeceğiz, sımsıkı sarılacağız. Kesrette vahdet olacağız. Yanı çoklukta birlik olacağız. Biz birlik olursak evvel Allah bizi kimse bölemez. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin."

Yapılan konuşmaların ardından yemek duası yapıldı. İftar programına İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ile merkez ve bağlı mahallelerde yaşayan Alevi vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA