Kars Merkezli 3 İlde FETÖ Operasyonu

Kars merkezli 3 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin kendi aralarında kullandıkları kriptolu haberleşme programı BYLOCK kullanan 9 kişi gözaltına alındı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nce yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kars ve Samsun, Sakarya, Çankırı illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üyeleri arasında kullandıkları kriptolu haberleşme programı BYLOCK kullanıcısı olduğu tespit edilen şüpheli 9 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde suç faillerinin tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız, demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA