İzmit'te Okullardan 90 Ton Eski Kitap Toplandı

İzmit’te başlatılan eski kitapların toplanması kampanyası çerçevesinde, okullardan 90 ton kitap toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

İzmit'te Okullardan 90 Ton Eski Kitap Toplandı
İzmit Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri eski kitapların toplanması kampanyası çerçevesinde okullardan 90 ton kitap toplanarak geri dönüşümü sağlandı. Belediyenin Çevre Koruma Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre okulların tatile girmesiyle birlikte başlatılan eski ders kitapların toplanması kampanyasına eğitim kurumları büyük ilgi gösterdi.

Devletin, okullar açılırken öğrencilere ücretsiz olarak dağıttığı ders kitaplarının çöpe atılmayarak geri dönüşümünü sağlamak için böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen yetkililer, “Geçtiğimiz yılarda da benzer çalışma yaparak onlarca ton eski ders kitabını toplayarak geri dönüşüm yoluyla ekonomiye katkıda bulunmuştuk. Bu seneki çalışmada da 100 okuldan 90 ton eski ders kitabı toplayarak binlerce ağacı kesilmekten kurtardık. Ayrıca okullara da topladıkları kitap miktarına göre bilgisayar, yazıcı, fotokopi kağıdı gibi yardımlarda bulunduk” dediler.

İlk defa İzmit Belediyesi’nin başlattığı eski ders kitaplarının toplanması kampanyasının başka belediyelerce de örnek alındığı kaydedildi.
Kaynak: İHA