Gaziantep'te 11 Bin Vatandaşa Aşure İkramı

Şehitkamil Belediyesi, ‘Aşure Günü’ olarak bilinen Muharrem ayının 10. günü dolayısıyla, aşure ikramına başladı. Cuma namazı sonrası 7 cami ve iki pazar yerinde yaklaşık 11 bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Gaziantep'te 11 Bin Vatandaşa Aşure İkramı
Şehitkamil Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle ilçe genelinde aşure ikramında bulunuyor. Geleneksel hale dönüştürülen aşure dağıtımları, bu yıl da birçok farklı noktadan yapılacak ve 8 gün boyunca devam edecek. Şehitkamil Belediyesi, cuma namazı sonrası ilçe genelindeki 7 camide ve iki pazar yerinde 11 bin kişilik aşure ikramı gerçekleştirdi. KÜSGET Sanayi Camii’nde Cuma namazı sonrası aşure ikramı yapıldığını gören vatandaşlar, stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, ikram edilen aşureyi afiyetle tükettiler.

Aşure ikramı cami cemaatini memnun etti

Aşure dağıtımının memnuniyet verici olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Bugün Cuma Namazı sonrası Şehitkamil Belediyesi tarafından cami cemaatine ve vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Birlik ve beraberliğimizin arttırılmasına yönelik yapılan bu ikramlar biz Müslümanları manevi açıdan daha da güçlü kılıyor. Muharrem Ayı, İslam alemi açısından büyük önem arz etmektedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Muharrem Ayı dolayısıyla bizlere aşure ikramında bulunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz ve bu tür hizmetlerinin devamını diliyoruz” dediler.
Kaynak: İHA