Ev Hanımlarına Beş Farklı Dalda Eğitim

Sinop'ta, Telvin Sanat Akademi Derneği ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliğiyle açılan kurslarda ev hanımları çeşitli konularda eğitim alıyor.

Dernek binasında düzenlenen kursa katılan kadınlara kurs öğreticisi Semra Çil tarafından kitre bebek, ebru sanatı, takı tasarımı, keçe ve filografi konularında eğitim veriliyor.

Ev hanımlarına yeni iş alanlarının yaratılması amaçlanan ve 10 gün sürecek kursa 12 kursiyer katılıyor.

Kurs öğreticisi Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlerin daha önce bu alanlarda eğitim almadıkları için başlarda biraz zorlandıklarını belirterdek, yapımını öğrenince kursiyerlerin kurstan zevk alarak mutlu olduklarını dile getirdi.

Çil, bu tür kursların kadınlara yeni istihdam alanları açılmasını sağlamada önem taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımıza fayda sağlayacak kursların içinde her zaman yer almak isteriz. Çünkü kadınların iş hayatında mutlaka olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Açılan kurs sayesinde kadınlarımız beş farklı dalda eğitim almış olacak. Ebru sanatıyla başladık, devamında diğer dallara geçeceğiz. Kursu başarıyla tamamladığımız takdirde kadınlarımız kendilerine yeni iş alanları yaratabilecek. İnşallah her şey onların istediği gibi gelişir."

Kursiyerlerden Fame Mahmutoğlu Ustacan da kursun kendilerine terapi gibi geldiğini söyledi.

İlk olarak ebru sanatını öğrenmeye çalıştıklarını anlatan Ustacan, "Semra hocamız sağ olsun, bize güzel şeyler öğretiyor. Yaparken aynı zamanda eğleniyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur. Biz de burada yeni şeyler öğreniyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Dernek Başkanı Gülbahar Karaduman Karslı da projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, kursiyerlere faydalı olmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA