Emine Erdoğan, Dünya Yan Flüt Yarışması Birincisi Başoğlu'nu Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koruması altında yetişen ve Dünya Yan Flüt Yarışması'nda birinci olan Merve Başoğlu'nu kabul etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından düzenlenen program öncesinde Başoğlu'nu kabul eden Emine Erdoğan, bu başarının hem devlet korumasında yetişen hem de ailelerinin yanlarında yaşamlarını sürdüren bütün çocuklara örnek olduğunu söyledi.

Merve Başoğlu'nun, tam burslu olarak kazandığı üniversitedeki eğitim hayatında ve müzik yaşamında başarılı olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Emine Erdoğan, çocukların ve gençlerin bir yandan eğitim hayatlarına devam ederken diğer yandan da sanat ve sporla uğraşmalarının onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını vurguladı.

Emine Erdoğan, Dünya Yan Flüt Yarışması'nda Türkiye'ye birincilik kazandıran Merve Başoğlu'na daha önce uluslararası yarışmalarda kullanabileceği bir flüt de hediye etmişti.Merve Başoğlu, Emine Erdoğan'ın destek ve himayelerinde eğitim hayatını yurt dışında sürdürüyor.

Emine Erdoğan'ın Merve Başoğlu’nu kabulünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak da hazır bulundu.

Kaynak: AA