'Buradan Başbakanlar, Cumhurbaşkanları Yetişti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih’te kendi adını taşıyan imam hatip lisesinin açılışında konuştu. İmam Hatiplerin önemine değinen Erdoğan, “Bu okullardan başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti” dedi.

'Buradan Başbakanlar, Cumhurbaşkanları Yetişti'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti. Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır, onun için söylemek istiyorum. Bazı öğretmenlerimiz bize ’ölü yıkayıcısı mı olacaksınız, niye buraya geldiniz’ derdi. Gün ola harman ola. Devran değişti. Değiştiği gibi buralardan bizler yetiştik. Bilimadamları, akademisyenler, profesörler yetişti" ifadelerini kullandı.

"MÜFREDATTAN HABERLERİ YOK"

İmam hatiplerle ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, bu okulları eleştirenlerin müfredattan haberleri olmadığını belirtti.

Erdoğan, "İmam hatipler açıldığından beri yaşanan kadim bir tartışma var. Bu okullarda sadece din eğitimi mi verilmeli? Biz gittik bir de liselerden ek ders verdik ve ardından üniversiteye girdik. Bunlar buralarda hangi derslerin okutulduğundan haberi yok. Biz bu cahil cühelaların arasından çıkıp buralara geldik. Bir sor bak imam hatip okullarının müfredatı nedir? Hiç haberleri yok" diye konuştu.



GENÇLERİ UYARDI

Cumhurbaşkanı gençleri ise, FETÖ ve benzeri örgütlere karşı uyardı. Erdoğan şöyle konuştu:

"Ben tekrar bu ülkede FETÖ dershaneleriyle FETÖ okullarıyla bir nesli mahvetmeye ümmeti parçalamaya gayeret edenlere karşı siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler sizden yalnız ilimde irfanda süratle iyi yetişmelisiniz. FETÖ gibi ahlaktan bi nasip vatan haini, kaçacak delik arayan izleyicileriyle birlikte dünyaya yayılan ihanet şebekesine karşı bizim ümidimizsiniz."

Kaynak: İHA