Bakan Fakıbaba Açıklaması 'Terörist İle Kürt Halkını Birbirinden Ayırmanızda Fayda Görüyorum'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hemşehrilerinin vatanına, milletine, bayrağına, devletine saygılı insanlar olduğunu vurgulayarak, "Dış güçlerin maşası ile benim kardeşim, canım olan Kürt halkını birbirinden ayırmanızda çok büyük fayda görüyorum" dedi.

Bakan Fakıbaba Açıklaması 'Terörist İle Kürt Halkını Birbirinden Ayırmanızda Fayda Görüyorum'
Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda tarım kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Fakıbaba, "Biz toprağı su ile buluşturacağız, çiftçiyi bilgi ile buluşturacağız. Hayvancılıkta da şunu söylüyoruz; ’Ana olmasa dana olmaz, dana olmazsa et ve süt olmaz’ Bu çok önemli. Kadın kardeşlerimizi, bacılarımızı tebrik ediyorum. Pırıl pırıl bacılarımı görüyorum, ne kadar mutlu oluyorum. Erkek kardeşlerim beni bağışlasınlar, ama kadınların daha başarılı olduğunu görüyorum. Allah’ın da verdiği annelik özelliği bakımından bence çok daha başarılar. Bu konuda Tarım Bakanlığı olarak kadınları elimden geldiği kadar destekleyeceklerimden emin olsunlar" dedi.

"Takım oyunu oynayacağız"

Gıda, tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin bir numaralı ülke olduğuna işaret eden Fakıbaba, "Bizim kendimize güvenmemiz lazım. Kendimize ve arkadaşlarıma güveniyor, sizlere inanıyorum. Burada takım oyunu oynayacağız. Kadınıyla, erkeğiyle, belediyesiyle, milletvekilleriyle, valisiyle, sivil toplum örgütleriyle. Başka gidecek yerimiz yok, başka Bursa’mız yok, başka Urfa’mız yok, Başka Şırnak’ımız yok. Onun için birlik ve beraberliğimiz Allah bozmasın. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Allah korusun başarılı olmuş olsalardı ne olurdu? Şu anda bizim burada olmamız mümkün değildi. Güneydoğulu olmaktan gurur duyuyorum. Siz Bursalısınız, haklı olarak Bursalı olmaktan gurur duyuyorsunuz. Ben Türkiyeliyim, Türkiyeli olmaktan gurur duyuyorum. Siz Türkiyelisiniz, Türkiyeli olmaktan gurur duyuyorsunuz. Hepimiz birlikte, hep birlikte Türkiye’yiz" açıklamasını yaptı.

"Terörist ile Kürt halkını birbirinden ayırmanızda çok büyük fayda var"

Güneydoğulu hemşehrilerinin mükemmel ve samimi insanlar olduğunu vurgulayan Fakıbaba, "Ama genelde batıda algı çok farklı oluyor. Ben özellikle bu konunun aydınlatılmasını özellikle çok arzu ediyorum. Benim hemşehrilerim gerçekten vatanına, milletine, bayrağına, devletine saygılı insanlardır. Buna emin olun. Tabii ki terörist farklıdır. Onlar hiç bir zaman Güneydoğulu ve Kürt olamazlar. Onlar teröristlerdir. Onlar dış güçlerin maşasıdır. Bu ayrımı çok iyi yapmanızı özellikle istirham ediyorum. Dış güçlerin maşası ile benim kardeşim, canım olan Kürt halkını birbirinden ayırmanızda çok büyük fayda görüyorum. Hep beraber Türkiye’yiz. Etrafımız ateş çemberi. Irak’ı, Suriye’yi her tarafı görüyorsunuz. Ama Türkiye buna rağmen Avrupa’da olmayan genişlemeyi yapıyoruz. Allah’ın izniyle bu yıl da büyüme hızımız 5.5’i bulacak. Bu Avrupa’nın yüzde 100’ü demek. Avrupa bundan dolayı böyle bir güçlü ülkeyi istemiyor. Ama kim istemezse istemesin, biz elimizden geldiği kadar çalışacağız, üreteceğiz ve bu kardeşiniz de bakanınız olarak sizin emrinizde olacak. Bundan emin olun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA