Altınözü Zeytin Ve Zeytinyağı Festivali'ne Doğru

Hatay Valiliği himayesinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi evsahipliğinde yapılacak "Altınözü Zeytin ve Zeytin Yağı Festivali" ekim ayında düzenlenecek.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Antakya'daki bir çay bahçesinde düzenlediği programda, Altınözü'nün önümüzdeki dönemde zeytin organize sanayi bölgesine sahip olan bir ilçesi olacağını söyledi.

Türkiye'nin İspanya, Tunus ve Yunanistan'dan sonra dünya zeytin üretiminde dördüncü sırada olduğunu vurgulayan Uygur, "Biz Türkiye'de Doğu Akdeniz çanağında bulunan Hatay olarak zeytin ekonomisinden nasıl daha fazla pay alabiliriz? Zeytin tarımını, sanayisini gibi neler yapılabilirliği için çalışıyoruz. Bütün bunları zeytinyağı festivaliyle süslemek istiyoruz. Festivalin ilkini yapıyoruz. Canan Karatay hocamız da jürimiz içerisindedir. Bu festival sadece Altınözü'nün değil Hatay'ın festivalidir. Büyük bir aksilik olmazsa adını duyurmuş isimler jüri içerisinde festivalimize katılacaktır." dedi.

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da zeytin ve zeytin yağı anlamında Altınözü'nde önemli bir potansiyel olduğunu söyledi.

Markalaşma sorunları olduğunu söyleyen Sarı, "Bugüne kadar tanıtamayışımızın ve Türkiye genelinde yaygınlaştıramayışımızın en büyük nedeni markalaştırmak. Bu çalışmalarla inşallah iyi bir potansiyel oluşturacağımıza inanıyorum. İyi bir sonuç alacağımıza canı gönülden inanıyorum." dedi.

Kaynak: AA