AK Parti Heyetinden Çin Ziyareti

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İsmail Emrah Karayel başkanlığındaki 17 kişilik heyet, Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etti.

Çin Komünist Partisi'nin davetlisi olarak 18-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaret heyetinde, AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı, Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı ve Genel Merkez Tanıtım Medya Başkanlığı, Genel Merkez Kadın Kolları ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarından temsilciler yer aldı.

Şanghay, Şiangşi ve Pekin şehirlerinde Çin Komünist Partisi yetkilileri ile temaslarda bulunan heyet, son olarak Pekin'de Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Li Cün ile resmi görüşme yaptı. Görüşmede, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Ali Murat Ersoy da hazır bulundu.

Görüşmelerde, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş birliği ve ortaklık alanlarında ortaya koydukları kararlılık çerçevesinde ilişkilerin devam edeceği vurgulandı.

Çin'de 2018'in "Türkiye Turizm Yılı" olarak ilan edilmesi kapsamında iki ülke arasında turizm ve ekonomi konularında ilişkilerin artırılmasının hedeflendiği görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir Kuşak Bir Yol" projesi kapsamında 14-15 Mayıs tarihlerinde Pekin'de yapılan zirveye katılmasıyla iki ülke ilişkilerinin daha iyi bir seviyeye ulaştığının altı çizildi.

Bu arada, Çin Komünist Partisi yetkilileri, 18 Ekim'de düzenlenecek Çin Komünist Partisi Kongresi'nde partinin ve Çin devletinin, ekonomi ve hukuk alanında reform yapmak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA