AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması

'Sur içi başta olmak üzere özellikle son dönemlerdeki acılardan sonra bu terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı tüm şehirlerde çok önemli faaliyetleri hayata geçiriyoruz. Bunu candan yapacağız. Candan yapılan her şeyin bir kıymeti var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Sur içi başta olmak üzere özellikle son dönemlerdeki acılardan sonra bu terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı tüm şehirlerde çok önemli faaliyetleri hayata geçiriyoruz. Bunu candan yapacağız. Candan yapılan her şeyin bir kıymeti var." dedi.

Karaaslan, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezinde yapılan AK Parti 6. Olağan Kongresine katıldı.

Kongre, geçen yıl PKK'lı teröristlerce katledilen eski AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajları okundu.

Karaaslan, kongrede yaptığı konuşmada, teröre karşı mücadelede şehit olan asker ve polisleri rahmetle andıklarını söyledi.

"Keşke hiç yaşanmasaydı dediğimiz olaylar yaşandı." diyen Karaaslan, şöyle konuştu:

"Hiç kaybetmeseydik dediğimizin nice değerli insanları kaybettik. Geldiğimiz noktada şükürler olsun rabbime güçlü bir irade, inanç ve lider sayesinde o gün hayal ettiklerimiz gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımız partimizi kurarken 'Herşey bir hayal kurmakla başlar' demişti. Çok hayal kırıklıkları yaşadık aralarda, derin yaralar aldık. Ama öldürmeyen her darbe güçlendirir derler ya hepsinden daha da güçlenerek çıktık."

AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin normalleştiğini kaydeden Karaaslan, 15 yıl içinde yapılamaz denilen herşeyi yaptıklarını, gidilemez denilen her yola gittiklerini, çıkılamaz denilen her yüksekliğe çıktıklarını, başarılamaz denen herşeyi başardıklarını vurguladı.

Hep dik durduklarını ve inandıklarını söylediklerini aktaran Karaaslan, "Belki hatalarımız oldu. İnsanız, kuluz ama ihanet edenlerden hiç olmadık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bütün şehirlerinde yürekleri ve gönülleri inşa ederek Türkiye için çalıştıklarını dile getiren Karaaslan, bunu yapamayanların bulunduğunu aktardı.

İstanbul'da göğsünü gere gere sokaklarda konuşmalar yaparak, bölgeye geldiklerinde sus pus olanların, bölgede göğsünü gere gere büyük laflar söyleyip batıya gittiğinde konuşamayanların bulunduğuna dikkati çeken Karaaslan, kendilerinin onlardan olmadığını, doğu, batı, kuzey, güney hiç ayırmadıklarını vurguladı.

Samimiyetin başarı getirdiğini ifade eden Karaaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sur içi başta olmak üzere özellikle son dönemlerdeki acılardan sonra bu terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı tüm şehirlerde çok önemli faaliyetleri hayata geçiriyoruz. Bunu candan yapacağız. Candan yapılan her şeyin bir kıymeti var. Yükseldikçe alçalmayı, boynumuzu eğmeyi bilenlerin partisi burasıdır. Biz siyaseti Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Biz onun hem yol arkadaşı hem öğrencisi olduk. Ondan kararlılığı, iradeyi, ondan gücü, ama güç nerden alınır? Hiçbir zaman gücü başka ülkeden almadı. Aksine onların karşısında durdu. Hiçbir illegal örgütten de almadı bu gücü. Gücünü milletten aldı. Milletin öyle bir gücü var ki Recep Tayyip Erdoğan'ı gün geçtikçe güçlendirdi. O millete döndü milletim siz ne dersiniz dedi. Millet ona güvendi oy verdi. Ama sadece oy istemedi, dua istedi. Gönüllerini, desteklerini, yol arkadaşlıklarını istedi. Bugüne kadar milletimizin karşısına geçip sözünü verdiğimiz ve bir dahaki sefere o sözümüzü tutamadığımız için gelemediğimiz Türkiye'nin hiçbir yöresi yok."

Sadece Türkiye için plan ve proje üretmediklerini dile getiren Karaaslan, "Eğer öyle olsaydı Arakan'daki Müslümanlar için dünyanın diğer ucunda olur muyduk? Afrika'da, Ortadoğu'da yaşananlar için bugün dünyanın neresinde olursa olsun varsa bir mazlum acı yaşayanın umudu Recep Tayyip Erdoğan olur muydu? Umudu Türkiye olur muydu? Biz dünya meselelerinde masada aktif rol üstlenen Kuzey Irak'ta yaşanan öyle gördüğünüz gibi hakikaten masaya yumruğunu vuran, ne söyleyeceği beklenen ve söylediği dinlenen bir ülkeyiz." diye konuştu.

Bunun çok büyük bir başarı olduğunu belirten Karaaslan, bundan sonra da yola böyle devam edeceklerini kaydetti.

Hainlerin yok olmadığını aktaran Karaaslan, insanlık tarihi boyunca olduğu gibi bundan sonra da var olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, AK Parti İlçe Başkanlığına Abdullah Topkaya yeniden seçildi.

Kongreye, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile partililer katıldı.
Kaynak: AA