Afşin'e Güneş Enerji Santrali

Termik elektrik santralleriyle tanınan Afşin'de bir girişimci tarafından 18 dönümlük arazi üzerine güneş enerjisi santrali kurulacak İş adamı Kıraç: 'İnşallah burası 2 ila 2.5 megavat elektrik enerjisi üreten bir GES olacak'

Türkiye'nin en büyük termik santrallerini sınırlarında barındıran Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir girişimci tarafından 18 dönümlük arazi üzerine güneş enerjisi santrali kurulacak.

İş adamı Koray Kıraç, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomisine ve geleceğine güvendiklerini, kazanımlarını da Afşin'e yatırım ve istihdam olarak sunduklarını söyledi.

Amaçlarının ülkenin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için bir nebze olsun katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Kıraç, "Panel montajlarımız tamamlanmak üzere. Projemiz, yenilenebilir enerji kapsamında Afşin'deki ilk yatırım olma özelliğini taşıyor. İlçemizde gıda ve inşaat sektöründe yatırımlarımız var. GES yatırımının ülkemize, bize ve bölgemize katkıda bulunacağına inanıyorum. İlçemizde GES projelerinin yaygınlaşmasını ve yeni yatırımcılarımız çıkmasını arzu ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin en büyük iki termik santralinin Afşin'de bulunduğuna dikkat çeken Kıraç, ilçede kurmayı sürdürdükleri projeyle 320 hanenin elektriğinin karşılanabileceğini söyledi.

Projeyle ilk aşamada 1 megavatlık elektrik enerjisi üretileceğini ifade eden Kıraç, "Yaklaşık 18 dönüm arazi üzerine kurulu GES projemizden ilk başta 1 megawatlık enerji sağlanacak. İlerleyen yıllarda kapasitemizi artırabileceğiz. İnşallah burası 2 ila 2,5 megavatlık elektrik enerjisi üretimi sağlanan GES olacak." diye konuştu.

Projenin teknik sorumlusu İbrahim Tiğci ise Afşin Güneş Enerjisi Santrali'nin 2 megavatlık kapasitesi olduğunu ve halihazırda 1 megavatlık kısmının tamamlandığını belirtti.
Kaynak: AA