AFAD Gönüllüleri Başkan Pamuk'u Ziyaret Etti

İçel’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Nusratiye Mahallesi’nde oluşturulan gönüllü AFAD ekibi, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’u ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AFAD Gönüllüleri Başkan Pamuk'u Ziyaret Etti
İçel AFAD İl Müdürlüğü ile Nusratiye Mahalle Muhtarlığının ortaklaşa çalışması ile ilgili Başkan Pamuk’a bilgi veren Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar, "20 kişilik bir ekip oluşturduk. AFAD İl Müdürlüğü organizasyonunda 2.5 ay süreyle yangın, sel ve deprem gibi doğal afetlere müdahale eğitimi verilmesini sağladık. Ekibimize sağladığınız giyim desteği için teşekkür ediyoruz. Kısa zamanda çok farklı bir Kaymakam ve Belediye Başkanı çalışmaları ile karşılaştık. Halka yakın, her zaman ulaşabildiğimiz ve mahallemiz için destek aldığımız çalışma sistemi nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Ziyaret sırasında Nusratiye Mahallesi’nde oluşturulan gönüllü AFAD ekibine katılmaları nedeniyle gönüllülere teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, "Biliyorsunuz arama kurtarma noktasında en gelişmiş ülke Japonya’dır. Japonya’da da arama kurtarma gönüllülük esasına dayalıdır. Çünkü çok sayıda kadrolu personel istihdam etmeniz mümkün değildir. Ancak çekirdekten bir kadro yetiştirebilirsiniz ve onların yönlendirmesiyle uygun olarak eğitimini almış, bu işi bilen insanların üzerinden arama kurtarmalar organize edilebilir. Onun için sizin bu yaklaşımınız ve gönüllülüğünüz çok kıymetli. Bunu bir örnek çalışma olarak diğer mahallelerimize de yaygınlaştıralım, örnek bir uygulama olarak yansıtalım" diye konuştu.

Mahalledeki doğalgaz ve içmesuyu çalışmalarının da gündeme geldiği ziyarette, Akdeniz ilçesinde asfalt çalışmalarının programlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Pamuk, "Asfalt ve kaldırım çalışmalarımız MESKİ ve AKSAGAZ’ın çalışma programına aldığı yerlerin dışında kalan mahallelerimizde gerçekleştirilmekte olup, vatandaşların toz ve toprağa maruz kalmaması için Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından, çalışmaların sona erdiği yerlerde şimdilik yama çalışması yapılacak. Adı geçen kurumun çalışmalarının sona ermesiyle birlikte, Akdeniz Belediyesi tarafından Nusratiye Mahallesi sokaklarında asfalt kaplama çalışması başlatılacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA