Yapı Ve Dekorasyon Fuarı Kapılarını Açıyor

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı 4 Ekimde kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Yapı Ve Dekorasyon Fuarı Kapılarını Açıyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek fuar 4-8 Ekim tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi yanındaki fuar alanında düzenlenecek. Fuar öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Başkan Çakır, İnşaat, yapı, mobilya ve dekorasyon gibi alanlarda sektörün önde gelen firmaların açılacak fuarda bir araya geleceğini söyledi.



5. Malatya Yapı ve Dekorasyon Fuarı (MAYDEF)’in Malatya’da yatırımcı kamu kuruluşları ve yapı profesyonellerini bir araya getirerek sektörün nabzını tutacağını kaydeden Çakır, bu yılki fuara 49 firmanın katılacağını ifade etti.

Fuarın kent ekonomisine de katkı sağlayacağını dile getirerek, “49 firmanın katılacağı fuarda, sektördeki gelişmeler ve yeniliklerden haberdar olma, sektör ve Pazar içerisinde durum analizi yapabilme, müşterilerle yüz yüze buluşma gibi bir çok imkan sunma fırsatı sağlayacak. Ayrıca katılımcı firmaların, yeni pazarlar bulması, hem bölge hem de çevre illerin ihtiyaçlarını belirlemeleri ve sipariş almalarını sağlayacağı bir fuar olacaktır” dedi.



Ekim ayı fuarlar ayı olacak

Malatya’nın tanıtılması adına fuarlara önem verdiklerini ifade eden Çakır, önümüzdeki Ekim ayı içerisinde iki önemli fuarı gerçekleştireceklerini söyledi.

Malatya’nın yeniden inşa edildiğini kaydeden Çakır, “Malatya’da hem üst yapısıyla hem altyapısıyla büyük bir değişim yaşanıyor. Malatya’nın her noktasında bir inşaatı görmek mümkün. Malatya’yı kalkındıracaksak, sağlıklı bir kent oluşturacaksak bu tür çalışmaların yoğun bir tempoyla devam etmesi gerekiyor” dedi.

Yapı ve Dekorasyon fuarının yapılmasındaki amaçlarının inşaat sektörünün her kademesinde yapılan bütün gelişmeleri Malatyalılara sunmak olduğunu ifade eden Çakır, “Yapı alanında en ileri teknolojiye en ileri yenilikleri de Malatya’da buluşturmak veya ihtiyaç sahibi ile tüketicimizi buluşturmak temel hedeflerimizdir. 4-8 Ekim tarihinde bütün hemşerilerimizi Yapı Dekorasyon fuarı bize bekliyorum. Şu an arkadaşlarımız kurulumunu tamamladılar. İnşallah 4 Ekim’de açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.



Ankara’daki Malatya Günleri 12 Ekim’de

Başkan Çakır, Ekim ayında ayrıca Ankara’da Malatya günlerini düzenleyeceklerini de dile getirerek “12-15 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Malatya Günleri yapılacak. Daha önceleri yaptığımız Malatya günlerinde on binlerce vatandaşımız stantlarımızı ziyaret etti. Ziyaretçilerimizin birçoğu Malatya’ya gelmediğini belirterek Malatya’nın kültürel yapısında tarihi ve güzelliklerinden etkilendiğini ifade ettiler. Malatya’yı biz ne kadar tanıtabilirsek turizm, ekonomi ve kente yatırımcı çekme noktasında o kadar başarılı oluruz kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Yöresel Ürünler Fuarı bu yılda açılacak

Çakır, Ekim ayında son olarak Yöresel Ürünler Fuarını açacaklarını kaydederek “Burada da her bölgeden, her kentten öne çıkmış ve markalaşmış ürünleri Malatyalı hemşerilerimizin ayağına getirmiş oluyoruz. Yöresel Ürünler Fuarı da Malatya’da daha önce 2 defa yapıldı, bu 3’üncüsü olacak” dedi.

Bu tür fuar ve organizasyonların kente ciddi manada değer kattığının altını çizen Çakır, “Bir yıl içerisinde 200’ün üzerinde etkinliğimiz var. Diğer yandan da sosyal ve kültürel anlamda kültürün yaşanılması ve sosyalleşmiş bir kenti böylece ortaya koyabiliriz” diye konuştu.

Çakır son olarak Türkiye’nin en büyük fotoğraf makinesi müzesinin de Malatya’da açılacağını söyleyerek 30 Eylül Cumartesi günü herkesi Sanat Sokağı’ndaki açılışa beklediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA