Yahşihan'da Zara Rüzgarı

Yahşihan 3. Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali’ne konuk olan ünlü sanatçı Zara, Kırıkkalelilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yahşihan'da Zara Rüzgarı
Yahşihan 3. Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali binlerce Kırıkkaleliyi Yahşihan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda buluşturdu. Festival boyunca Kırıkkaleliler birlikte olmanın ve düzenlenen etkinliklerin keyfini çıkardı. Yoğurduyla tanınan ilçede düzenlenen festivalde yoğurt yarışması ve fotoğraf yarışması olarak iki de yarışma düzenlendi.

Yoğurt üreticilerinin helke denilen bakır kaplarla yarışma alanına getirdiği yoğurtlar, ilçenin yaşlıları ve aynı zamanda yoğurt yapımında nam yapmış kişilerinden oluşan 4 kişilik jüri tarafından kontrol edilerek tadı ve görünümü en güzel olan yoğurt üreticileri ödüle layık görüldü.

Fotoğraf yarışması ve yoğurt yarışmasında dereceye giren kişilere Yahşihan Belediyesi Başkanı Ahmet Sungur ve katılımcılar tarafından ödülleri verildi.

Etkinlikler sırasında Kırıkkale Ustalar Topluluğu’na eşlik eden davulcuların şovu Kırıkkaleliler tarafından ilgiyle izlendi.

Yoğurt Festivali olarak kutlanan festival son üç senedir Kültür ve Sanat Festivali adıyla Yahşihan Belediyesi tarafından organize ediliyor.

"Amacımız sanat ile Yahşihan’ı bir araya getirmek"

Etkinliğin en önemli kısmını ise Türk Halk Müziği sanatçılarından Zara’nın konseri oluşturdu. Başkan Sungur tarafından sanatçı Zara’ya çeşitli hediyeler verildi.

Hediyelerden birisi de Yahşihanlı bir terzi tarafından üretilen yöreye özgü bindallı oldu. Hediye sunumu sırasında açıklamalarda bulunan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, bu etkinliklerle amaçlarının ilçe halkı ve hatta Kırıkkalelilerle Zara gibi seçkin sanatçıları bir araya getirmek olduğunu söyledi.



Konser sırasında Zara, Kırıkkalelilere samimiyetleri ve enerjileri sebebiyle teşekkür etti.
Kaynak: İHA