Vali Toraman'dan Tarım Sektöründe 'Nüfus' Vurgusu

Tokat Valisi Ömer Toraman, tarım sektöründe faaliyet gösteren nüfusun sayısal çokluğu önemli olmadığının altını çizerek,"Önemli olan işletmelerin ölçeğini büyüterek, teknolojilerini geliştirerek toplam üretim miktarını artırmak" dedi.

Vali Toraman'dan Tarım Sektöründe 'Nüfus' Vurgusu
Tokat’ta yeni kurulan ’Tarım Platformu’ birinci istişare toplantısını gerçekleştirdi.Tarım Platformu Basın Sözcüsü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü İsmail Köse, açılış konuşmasında tarımın tarafları olan kamu kurum ve kuruluşları ve çiftçi birliklerinin yükünün fazla olduğunu ifade ederek,"Sivas’ta başlatılan, tarımın paydaşlarını bir araya getirerek tarımda verimliliği artırmak, pazarlama problemleri, tarıma dayalı sanayi, ürün planlaması ve önceliklerin belirlenmesi hususunda görüş bildirmek ve uygulamaya koymak amacıyla böyle bir platform oluşturuldu" dedi.

Açılış konuşmasının ardından, ’Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ tarafından sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından gündem maddeleri arasında yer alan ’Damızlık Koç Teke Üretim Tesisi’ yatırımının desteklenmesi üzerine, katılımcılar düşüncelerini açıkladı.

Toplantıda konuşma yapan Tokat Valisi Ömer Toraman, tarımın taraflarının aynı masa etrafında bir araya gelmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Ortak çözüm üretilmesi için herkesin katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Vali Toraman, "Tokat’ta kamu kuruluşları, üniversite, özel sektör ve üreticiler arasında sağlıklı bir diyalog var. Bu da bu platformun gücünü artırıyor. Tokat, istikametini belli alanlarda çizmiş. Bunların başında da tarım geliyor. Genç nüfus, kırsalda kalmak istemiyor. Bu sosyal değişimler kaçınılmaz. Ancak, tarım sektöründe faaliyet gösteren nüfusun sayısal çokluğu önemli değil. Önemli olan işletmelerin ölçeğini büyüterek, teknolojilerini geliştirerek toplam üretim miktarını artırmak. Tarım kaçınılmaz ve vazgeçilmez bir sektör. Birlikte hareket edilmesi her zaman büyük bir avantajdır" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise Tokat tarımında en önemli problem olarak görülen ’pazarlama’ konusunu çözmek için önemli adımlar atacaklarını kaydetti.

İstişare toplantısı, yapılan konuşmaların ardından durum değerlendirmesi ile sona erdi. Vali Dr. Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen ile ilgili kurum, kuruluş ve birlik temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA